Neden haram olsun? Önemli olan niyet, eğer sen sırf insanlara paranın olduğunu göstermek için alıyorsan yine haram sayılmaz fakat dinen etik değildir. Sadece duruşunu sevdiysen bir sıkıntı yoktur.
E bizimkiler de müslümanız diye geçiniyor. Çalarım, kazıklarım ama namaz kılıyorum Türkiye'nin özeti. Ayrıca mantıklı bir sebebi yoksa yok hükmündedir benim için.
Dinle alakalı bilgim olmadığı için bir şey diyemem ama erkeğe altın haram diye söylentileri bende duydum. Yaşadığın yer, bulunduğun semt çok değişken aslında. Gecenin bir vakti kötü bir semtte sorun olabilir.
Asıl problem altının değerli olması.
Kimse umrunuzda olmasın. Yanınızda biber gazı bulundurun. He şunu da söyleyeyim. Eğer dininiz İslam ise İslam'da erkeklere haram diye biliyorum. (Tabi cinsiyetinizi bilmiyorum ama ) Onun dışında kimse bu konuda size karışamaz.
Kimse umrunuzda olmasın. Yanınızda biber gazı bulundurun. He şunu da söyleyeyim. Eğer dininiz İslam ise İslam'da erkeklere haram diye biliyorum. (Tabi cinsiyetinizi bilmiyorum ama ) Onun dışında kimse bu konuda size karışamaz.
Bir sürü yanlış bilgi dolmuş yine. Erkeğe altın takılar haramdır arkadaşlar erkekler altın takamazlar İslam'a göre. İkincisi ise zaten çalarlar Ankara gibi bir yerdeysen hem de.
Bildiğim kadarıyla "petrol zengini Araplar"in helal-haram kılma yetkisi yok. Altın takmak müslüman erkeklere haramdır, Arap yapıyor diye değişmez. Müslüman olmayan için de haramlik helallikten soz edilemez. Müslüman olmayan biriyseniz eğer İslam hakkında rahat rahat konuşup hüküm verebilecegini sonucunu çıkarmayın bu durumdan, sadece inanmama özgürlüğünüz var. Hristiyanlık veya Yahudilik hakkında ağzına geldiği gibi konuşan insan görmek neredeyse imkansizken İslam hakkında konuşan insan sayısı bir hayli fazla. Bu pervasizligin sebebi ne ola ki!