Türkiye'de bilgisayar toplamak çok maliyetli

Nullx

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Maximus Hero XI i7 9700 RTX 2060S 32GB RAM
Türkiye'deki fiyatlar inanılmaz boyutlarda Amerika'nın 1.5 katı Avrupa'ya göre tüm Avrupa ülkelerinde tüm parçaların fiyatları aşırı yüksek diğer ülkelere göre bu nasıl normal olabilir aklım almıyor. Bizde asgari ücret mi alım gücü mü daha yüksek yoksa birileri bizi kazıklıyor mu?
Vergi oranının en yüksek olduğu ülkelerden İsveç'i seçtim Almanya daha uyguna geliyor Fransa'da şimdi iki ülkeden ayni sistemi topladım ve fiyatlara bakın. Fiyat farkına bakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçaların çoğu Amerika merkezli üretiliyor ve herhangi ekstra vergiye tabii tutulmuyor. Avrupa ülkeleri de bizim kadar çok vergi alsa bile alım güçleri daha iyi olduğu için o kadar etkilenmiyorlar. Her durumda ne alım gücümüz yeterli ne de konulan vergiler az, Türkiye de bir ürün alırken 1 kendine 2 devlete alırsın.

Neredeyse tamamen vergiden dolayı. Kargo falan düşük bir artış yapıyor ama en çok enflasyon ve vergi alınan ülkeyiz.

Bu ekonominin yokuş aşağı gidişine göre iyi yine. 3-4 sene önceye göre daha derli toplu bir şey alınabiliyor asgari ücrete oranla. Üzerlerinde aslında çok vergi yok diğer elektronik ürünlere kıyasla, konsollar gibi cihazın kendi kadar vergi alınmıyor neyse ki.

Türkiye'deki çok zeki ekonomi bakanımızın dediği gibi vergilendirilmemiş alan bırakmama gayesindeler bu fiyatların iyi olduğunu düşünüyorum asgari ücret zammı tam geldikten sonra araya bir iki vergi de sıkıştırabilirler fırsattan istifade

Not: Reisimizi seviyor, sayıyor, ve saygı duyuyoruz. Lütfen bu yorumu kötü olarak algılamayın (daha çok gencim)

Bunlar yıllardır dillendirdiğimiz mevzular zaten yeni bir şey değil ki.

Vergi olayı zaten bambaşka bir boyutta özellikle telefonda 3 katı arabada 3-4 katı vergi var telefon için gsm şirketleri araba içinde otoyollar benzin tüketiminden fazla para veriyoruz ama şu durumda var isveçi özellikle seçtim %25 vergi oranı var şu arctic fan 99€ bir şey tüm avrupada yani 3590tl bizde nasıl jumbum 6.900tl ye satabiliyor aklım almıyor önceden telefon için vs yurtdışına gidilirdi artık her şey için gidilecek sanırım. İşlemci de öyle satan firmalara bakıyorsun bozulsa garanti verebilecek düzgün firma yok açıkcası bu fiyatlara bir kalite müşteri memnuniyeti de yok

Gerek E-Ticaret gerekse klasik ticaret ile tecrübesi olanlar çok daha iyi bileceklerdir ki. Bir ürün fiyatına eklenen fark net kazanç değildir. Örneğin bizim maliyet muhasebemizde önce 9 adet parametre sonrasındaki 10. parametre "kar payı".

Ayrıca bazı ürünleri yüksek bedel ödemeyi kabul etsek te bulamıyoruz, bulduğumuzda da pahalıya getirmiş oluyoruz.

Başlığı Türkiye'de iPhone almak çok maliyetli
Türkiye'de tost yemek çok maliyetli
Türkiye'de ev almak çok maliyetli
Türkiye'de otomobile çok maliyetli
Türkiye'de yaşamak çok maliyetli
Türkiye'de iş kurmak çok maliyetli
Türkiye'de okumak çok maliyetli
Türkiye'de playstation almak çok maliyetli

şeklinde değiştirerek forumda günlerce sonuçsuz kalacak tartışmalar oluşturabilirsiniz.

Evet bazı işler maliyetli onu göz önüne almak gerekebilir fakat ürünler tüm ülkelerde yarı fiyatınaysa vergi oranı bizden yüksekler dahil kendimi enayi gibi hissetmek istemiyorum bugün amazondan aldığım anakartı iade ettim, 13binlik karta 20 bin vermişim 1 haftada zaten şuan 17lere satanlar var. işlemci için magic teknolojiye google yorumlarından dolayı güvenemedim. sistemi oyun için değil iş için yükseltecektim bu şekilde idare edip yurtdışına çıktığımda parçaları getirme kararı aldım amazon sepetimi 2 hafta sonra boşalttım çünkü vazgeçtim. Tost yemekte maliyetli daha az dışarıda yiyorum ama forumun konusu bu değil teknoloji. Bir tartışma değil serzeniş. Herkese iyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…