Türkiye'de Discord'un yokluğunda neden benzeri çıkmıyor?

Arenrith

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050 Ekran kartı RYZEN 7 7840HA İşlemci DDR5 16GB(8+8) Ram
Merhaba, bildiğiniz üzere Discord'a neredeyse 1 senedir erişim engeli var ve VPN veya DNS gibi hizmetler olmadan Discord kullanamıyoruz. Bu sabah aklıma gelen bir soru var ki "neden Türk yazılımcılar bir alternatif ortaya atmıyor?" bu soru da.

Belki maddi imkansızlık olabilir ama Discord'un yokluğunda yerli bir platformun ortaya çıkması önlerini çok açacak ve eminim ki insanımız da bu platform çıkmışken destekleyecektir. Peki ya neden bu konuda hiçbir çalışma veya benzeri bir şey gündeme düşmüyor? Fikriniz var ise söylemenizi rica ederim.

Steam'dan konuşuyorlar insanlar direkt. Ya da Turknet'e geçip discorda girmeye devam ediyorlar. Şahsen ben bu iki şeyi yapıyorum. Arkadaşlarım da öyle yapıyor. Bazıları Teamspeak3'e geçti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tutacağını düşünmüyorum. Adını Discord'a çok benzer bir şey koyarlarsa belki. TeamSpeak bu olaylardan sonra iyice Discord'a benzetti arayüzünü, çoğu kişi orayı kullanıyor.

Aslın da bu yapılıyordu ve yapılmıştı da. Ancak bir takım telif nedenleri nedeniyle bunu yapan kişi bütün projeyi silmişti. Neredeyse bitmesine rağmen hem de. Büyük ihtimalle çoğu kişi başka yerlere yöneldi, biz yaparız ama kimse gelmez korkusu yüzünden yapılmıyor ya da üşengeçlikten. Ama şöyle bir durum da çıkarılırsa Discord'un Türkiye versiyonu büyük ihtimalle tutar.

Discord kullanılmaya devam ediliyor çünkü DNS değiştirerek.

Var, yok değil. İnsanlar kullanmıyor. Bulmak istemiyor, araştırmıyor veya Discord'dan ayrılmak istemiyor, şöyle böyle ayar yaparak. Zira Element, TeamSpeak, Mumble, Revolt, Slack... Zira kalitesini mi beğenmediniz? Kendi serverınıza kurun, tamamen siz yönetin mesajlaşma yazılımını.

Yani çıkmıyor değil, var. İmkanlar çok var. İnsanlar ya üşeniyor, istemiyor, Steam gibi yollarla falan çözüyor ya da Discord'a girmenin yolunu bulup Discord kullanıyor.

Saydığın isimleri biliyorum ama yerli isimlerden bahsetmiştim ben daha çok.

Denendi ve alternatif çıkartan, deneyen bile gördüm. Hala da devam ediyor ancak ne kadar güvenilir? Onu geçtim, discord tarafına alışmışken insanlar DNS değiştirmeyi, VPN kullanmayı daha rahat buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…