Türkiye'de Düğün Nasıl Yapılır?

Size gördüğüm bir kaç düğünden örnek vereyim. Beğendiğinizi yapın.

Mevlüt yapıp, lahmacun dağıtmak. Gaziantep'de hep böyle yapıyorlar. Gaziantep'de halamın düğünü böyleydi.

Kiralik düğün yeri konsepti, her şeyi düğün yeri ayarlıyor. DJ, tercihe bağlı canlı müzik. Kim nerde oturacak belli isimli masalar, gelenlere ne ikram edilecek, sırasıyla ne yapılacak gelin ağlatma, altınlı kına, takı töreni falan hepsini düğün yeri ayarlıyor. Mersin'de kuzenimin düğünü böyleydi.

Kır düğünü konsepti, tamamen eş, dost, komşu gelir yardım eder. Plastik sandalye ve masalar evin önündeki geniş bir alana ayarlanmıştır. Bütün köy gelir yardım eder. Düğüne de katılır. Keşkek dövülür. Akşama doğru çalgı, çengi başlar. Akşam yemeği için ara verilir. Gece yarasına kadar böyle devam eder. Her şeyi erkek tarafı ayarlar. Ne zaman ne yapılacak falan. Samsun'da kardeşimin düğününü böyle yaptık.

Havaya pompalı tüfekle sıkıp, tofaşla yanlamayın yeterli. Polonya'da nasıl yapılıyorsa burda da öyle yapın en iyisi siz. Zaten yeterli kadar multi kültürel bir toplumuz bi' polonyalıdan zarar gelmez.

Hocam erik dalı çal geç ya İnsanlar bi girişte çalan müziği umursar, bi de oynarkenki müziği. Kanalın da programın da adını unuttum, ama 5 tane evli insan evliliklerini felan yarıştırıyor,

Havaya pompalı tüfekle sıkıp, tofaşla yanlamayın yeterli. Polonya'da nasıl yapılıyorsa burda da öyle yapın en iyisi siz. Zaten yeterli kadar multi kültürel bir toplumuz bi' polonyalıdan zarar gelmez.

Hocam herkesten böyle yorum geliyor mahallede oturmuyorum ve Tofaş'ımda yok.

Sarıyer'deki villamızda yapıcağız.Kır düğünü olacak.

Bakın artık modern dönemdeyiz. Yani klasik, modern ve güzel bir düğün yapmanız en doğrusudur. Bütçeye uygun bir düğün salonu tutulup orada işte takısından tutun pastasına, halayına, eğlencesine her şeyi tam olan bir organizasyon yapılmalı günümüze göre. Kına olayına gelirsek ülkemizde genelde Kız tarafının Mahallesinde yapılır kına geceleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…