Türkiye'de düzen kurmak mı? Amerika'da düzen kurmak mı?

Bu konuda karşıt fikirli olmanız bana göre çok saçma üç kuruş para için 12 saat çalışan insanlar var ve bu insanlar çoğunluğu oluşturuyor herhangi bir insan hakkınız bile yokken hala düşünmek bilemiyorum çok saçma bence.

Ben 19 yașındayım dostum ve Kanada’ya iyi ki gelmişim diyorum hep.
Hocam üniversite okuyup bende yurt dışına kaçmak istiyorum. 16 yaşında, 11.sınıfım. Ne yapmam lazım? Şimdiden şu yaştan şunu yap diyeceğiniz şeyler var mı?

Hocam üniversite okuyup bende yurt dışına kaçmak istiyorum. 16 yaşında, 11.sınıfım. Ne yapmam lazım? Şimdiden şu yaştan şunu yap diyeceğiniz şeyler var mı?

Hem Türkiye'de hem yurt dışında tutan veya aranan bir meslek seç teknisyenlik tarzı el becerisi ve tecrübeye dayalı bölümler daha mantıklı olabilir mühendislikte herkes şansını denediği için zor olur diye düşünüyorum. Çok iyi bir okulda mühendislik kazanırsan o zaman yazabilirsin tabii ki.

Hocam iyi üniversiteye gidince üniversiteyi bitirdik ya. O zaman galiba yurt dışında yükseklisans falan yapılıyormuş. Böyle bir şey var mı? Devlet de temel ihtiyaçlarını karşılıyormuş galiba. Var mı böyle bir şey?

Öyle bir şey duymadım yükseklisans olayı belki vardır İTÜ ODTÜ'ye falan gidersen ya da bu seviyede üniversitelere gidersen ama devlet karşılıyor diye bir şey duymadım o son dediğini.
Bu üniversitelere giderden zaten yurt dışı bağlantıları oluyor o sayede gitmen daha kolay olur mühendislik için konuşacak olursak.

Saolun hocam beraber Ramen yerken japonca konuşup Gülmek istiyorum durumum olsaydı şimdi giderdim ama yok borç bile alıcam gidicem umarım sizinle gideriz

Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum hocam.

Türkiye ile ABD'yi kıyaslamanız bile hata. Gidebildiğiniz ilk fırsatta gidin. Kurtulun bu ülkeden.

Alın size Türkiye.

Son düzenleme:

Hocam gideceğim gideceğim direkt gideceğim işte. Şu an da en mantıklı gidiş yollarını arıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…