Türkiye'de Eğitim Sistemi

Shadrous

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Öncelikle konu onaylanır mı bilmem, fakat konu siyasetle alakalı olmayacak. Sanırım siyaset olmadığı zaman konu onaylanıyor. Neyse, hepinizin bildiği üzere Türk gençliğinin büyük kısmı hem aileden hem de eğitim kurumlarından yeterli eğitimi alamıyor. Geçen haberlerde gördüm, MEB yeni bir köpek çalışan işe almış. Eğitimi düzeltmek yerine köpek mi çalıştıracaklar şimdi? Neden gençler iyi oldukları konularda daha iyi olabilirken iyi olduğu konu üzerine değil iyi olmadığı konu üzerine eğitim veriliyor? İnsanları mükemmelleştirmeye mi çalışıyorlar? Mükemmel insan olamaz, işinin ehli insan olur. Sizce eğitimimizde ne eksik?

Dil konusuna hafif gireceğim, öğrencilerin yabancı dil öğretmenlerine saygısı yok, kendi hocamın evinde film izlerken konu açıldı, tüm yaz ingilizce olarak konuları anlatmaya odaklanıp bizim salak popüler tayfa yüzünden türkçe anlatmaya çalışıyor, 11 sene yurt dışında yaşayan biri için türkçe konuşmak ayrı bi zor. Almanca Hocamız ise tam aksi daha geldiği gün almanca sorular sorup bizle dalga geçiyordu çünkü bilmek zorundaymışız. Benim fikrim tamamıyla öğrenci ya da öğretmen ilişkisinden kaynaklı, müfettiş gelmediği sürece istediği konuyu doğru sıralamaya koyarak işleyen matematik hocama selam olsun.
Kısaca;
Öğretmenin iradesince yaptığı kararlar doğru ama buna öğrenci itiraz edince tüm düzen bozuluyor, zaten MEB iyice saçma sapan olaylara girdi. Diyanet ve MEB'in kafasının yerinde olmadığını ve yeni çalışan köpeklerle beraber Walter White yapımı Blue meth çekiyorlar.

Öncelikle konu onaylanır mı bilmem, fakat konu siyasetle alakalı olmayacak. Sanırım siyaset olmadığı zaman konu onaylanıyor. Neyse, hepinizin bildiği üzere Türk gençliğinin büyük kısmı hem aileden hem de eğitim kurumlarından yeterli eğitimi alamıyor. Geçen haberlerde gördüm, MEB yeni bir köpek çalışan işe almış. Eğitimi düzeltmek yerine köpek mi çalıştıracaklar şimdi? Neden gençler iyi oldukları konularda daha iyi olabilirken iyi olduğu konu üzerine değil iyi olmadığı konu üzerine eğitim veriliyor? İnsanları mükemmelleştirmeye mi çalışıyorlar? Mükemmel insan olamaz, işinin ehli insan olur. Sizce eğitimimizde ne eksik?
Benim en iyi motivasyon kaynağım Serdar Kuzuloğlu'dur, adamın dediği şey şu: "Sen treni kaçırmış bir milletin oğlusun, çalışman lazım, daha çok çalışıp onların önüne geçmen lazım." tarzında bir lafı vardı. Adamın dediği her lafı çok doğru buluyorum, ben ise bu mentalite ile devam ediyorum. Eğitim sistemimiz ne kadar kötü olsada çalışarak herşey başarılabilir bence. Lise hayatın, Üniversite hayatın boyunca köpek gibi çalışırsın, beynini patlatırsın ama ilerde çok rahat bir hayat sürersin. Bana göre eğitim sistemini ancak ve ancak öğretmenler değiştirebilir. Şahsen Anadolu lisesinde okumaktayım, öğretmenlerin bize verdiği öğütler, bilgiler altın değerinde. Bence iş tamamen öğretmende, Öğretmen çocuklarla samimi olmalı, onların bir parçasına dokunabilmeli. Ayrıca tüm suç eğitim sisteminde değil, çalışmayıp sadece oturan kişiler eğitim sistemine sallıyor.

Dil konusuna hafif gireceğim, öğrencilerin yabancı dil öğretmenlerine saygısı yok, kendi hocamın evinde film izlerken konu açıldı, tüm yaz ingilizce olarak konuları anlatmaya odaklanıp bizim salak popüler tayfa yüzünden türkçe anlatmaya çalışıyor, 11 sene yurt dışında yaşayan biri için türkçe konuşmak ayrı bi zor. Almanca Hocamız ise tam aksi daha geldiği gün almanca sorular sorup bizle dalga geçiyordu çünkü bilmek zorundaymışız. Benim fikrim tamamıyla öğrenci ya da öğretmen ilişkisinden kaynaklı, müfettiş gelmediği sürece istediği konuyu doğru sıralamaya koyarak işleyen matematik hocama selam olsun.
Kısaca;
Öğretmenin iradesince yaptığı kararlar doğru ama buna öğrenci itiraz edince tüm düzen bozuluyor, zaten MEB iyice saçma sapan olaylara girdi. Diyanet ve MEB'in kafasının yerinde olmadığını ve yeni çalışan köpeklerle beraber Walter White yapımı Blue meth çekiyorlar.
Benim ortaokulumda sınıfın yabancı dil ortalaması yerlerdeydi. Herkes de öğretmenimize sövüyordu. Artık öğrenciler de eğitime çok önem vermiyor. Ülke böyle devam ederse sonumuz vahim.

@Shadrous Ben o kadar değer veriyorum ki şu an paraşütle atlarken bile elimde matematik testi 2 de kalem 1'i düşer falan... Eğlenmeyi falan beklemiyorum ama yalnız olduğum için 5 dakika teneffüs uyuyarak 80
dakika ders işkenceyle geçiyor.
Ya ben kim köpek 4KM'lik dağdan paraşütle atlamak, ölmezsem eğitim sistemini övmeye çalışcam :) Korkuyorum ulan korkuyorum.
Atladım ve iyiyim. Mutluyum ülen :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınavdan düşük alıp eğitim sistemine ... atacak öğrenci tipi oldukça ve sadece xx maaş için lisans eğitimi almaya çalışan öğrenci topluluğu oldukça bir ülkede eğitim olsa da bir anlam ifade etmez.

Önce eğitim alacak kişi eğitim almak için okumali. 8 saat, xx maaş için değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı