Türkiye'de funded trading yapmak yasak mı?

lt1hppn

Femtopat
Merhaba, aklıma bir soru takıldı ve burada sormak istedim. Bu işte bilgisi ve tecrübesi olan kişiler yanıtlarsa sevinirim. Yurt dışında funded trading yapanları görüyorum (nasdaq, xauusd ve diğerleri). Ftmo gibi bazı siteler var ve Türkiye'de bu şekilde trading yapmak yasak mı onu bilmiyorum. Aslında sormak istediğim bu fakat bu konu ile ilgili önerileriniz varsa onları da sizden okumak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de söz konusu işlemleri yapmak yasal. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı konular var. İşlem yaptığınız aracı kurum SPK lisanslı olmalı. Bu kurumlarda kaldıraç 1/10 olarak uygulanır ve minimum hesap oluşturma bakiyesi 50 bin TL'dir. Kendisini yurt içi kurum gibi gösteren hatta bunu yapabilmek için lisanslı kurumların yada bankaların adını taklit eden veyahut farklı isimler kullanan bir çok merdiven altı kurum var. Bunlara dikkat edin. Genellikle bu tarz kurumlarda kaldıraç 1/100 - 1/500 hatta 1/1000 olabilir. Diğer bir konu ise yurtdışı lisansı olan ancak Türkiye'de lisanslı olmayan kurumlar var, örneğin sizin sorudaki örnek firma, bu tarz firmalar kurumsal olsa bile SPK lisansına sahip olmadığı için bu kurumlarda hesap açıp işlem yapmanız yasal değil. Yatırım piyasasında inanılmaz derecede dolandırıcı firmalar var hepside yukarıda bahsettiğim yurtdışı merkezli firmalar. Yasal güvenilir bir şekilde hesap açıp işlem yapmak istiyor iseniz SPK'nın resmi web sayfasında lisanslı kurumları bulabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı