Türkiye'de motor kullanmak

Kullanılabilir aslında. Sakin ve işi bilirseniz tabi. Öyle işin çakallığına vurayım derseniz biraz sıkıntı.
Kesinlikle öyle insanlar motorcuları haklı buldukça kimi motorcular da abarttı bir alpha motovlog un videolarını ve sürüş şeklini inceleyin Nesli Avcı ile karşılaştırın benimde motorum var köyde cross sürüyorum daha hiç trafiğe çıkmadım ama gerçkten de şakası olmayan bir alet hal böyleyken oğuzhan muslu gibi adamları anlayamıyorum

Ne yazık ki güzel ülkem de araç kullanıcılarının hepsi biraz pervasız kullanıyor. Öz abim de motor sevdalısı olan bir insan ve onun başına gelenleri biliyorum o yüzden söyleyebiliyorum ki motorcuların ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Şahsen ben yolda onlara çokça yol veriyor ve yoldan çekiliyorum ancak bazen de sıkışık trafikte adam öyle bir gidiyor ki aralardan en ufak hatada canında olacağını bile bile hem de. Yani iki tarafında suçunun olduğunu düşünüyorum.

Aşağıdaki videodaki gibi kalabalık gruplar halinde motosiklet kullanabilirsiniz. Tam güvenliği sağlamasa da en azından yalnız değilsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Motorsiklette sürülmez, araba da sürülmez bu ülkede. Toplu taşıma daha çekilir bunlara göre.
İşin kötü tarafı motorcuların da kurallara uyduğu, düzgün kullandığı söylenemez.
Kimse taşıt kullanmasın şu ülkede pls

Şahsi bir görüş belirteyim. Türkiye' de motor kullananların çoğu trafikte sorun yaratıyor. İnanın ki en son birisine yumruk atıp düşüreceğim bu gidişle. Araç sürerken kör noktanıza dalmaları mı dersiniz, yaya kaldırımında sürmelerini mi istersiniz, sürekli makasa girip trafiği tehlikeye atmalarını mı istersiniz. Duyulmayı bahane ederek ihtiyacın 20 kat daha fazlası gürültü çıkartan egzoz sistemleri de cabası. Arabanın içerisinde aklımı alıyor adam sesiyle. Bir problem olduğunda da acıtasyon yapıyorlar. Motor kullanılması karşıtı değilim. Motorsiklet, kurallar gereği araba ile aynı yasal yükümlülüklere sahip bir araçtır. Amerika'da uygulanan kuralların aynısının motorlar için gelmesini şiddetle arzu ediyorum. Trafiğe daha saygılı olurlarsa inanın motorcuları sıkıştırmalar biter. Ben sağa yanaşıp yolcu indiriyorken (kaldırıma neredeyse sıfırım) yanımdan bir motor geçecek mi diye bakmaktan bezdim.

@207061 Kurallar açısından Avrupa'dan farkımız yok, buna emin olabilirsin. Ancak bizdeki sıkıntı kuralların sadece yazılı bir şekilde kalması. Uygulamaya dökülemiyor, dökülse de caydırıcı olamıyor.

Bugün abartı egzozdan ceza yiyen motorcu, yarın yine takacak onu. Adam da yediğim ceza benim canımdan değerli değil deyip kendine göre savunma oluşturuyor. Bunun gibi örnekler çok. Ha, böyle bir hakkı var mı? Camlar kapalı olmasına rağmen aşırı bir şekilde kulak rahatsız ediyorsa tamam bu abartıdır ama camlar kapalı halde normal bir şekilde duyulmasında anormal bir durum yoktur.

Ben sağa yanaşıp yolcu indiriyorken (kaldırıma neredeyse sıfırım) yanımdan bir motor geçecek mi diye bakmaktan bezdim.
Bakmaya devam edin zira çoğu o noktalarda hız yapmayı seviyor O durumda full yanaşıp kapıyı açsan bile suçlu sen olursun.

Ben burada kuralları aşan motorcuları da savunmuyorum. Otobanda nasıl gittiklerini de görüyoruz yani. Ama kurallara uysan da uymasan da bu alet ile seni görmeyen biriyle karşılaşman daha bir an meselesi.

Amerika'nın bazı eyalet kurallarını istememin sebebi şudur. Hangi motorlu taşıt olursa olsun, kafasına göre şerit değiştiremiyor. Ok gibi fırlayamıyor, kesin kurallar dışına çıkınca yiyor cezayı çıkıyor mahkemeye. Trafik kuralları ülkemizde parasal olarak yükseltildi ancak bu suçları işleyip de parayı ödeyenlerin çoğu ödediklerini, dediğiniz gibi, umursamıyor.
Verdiğim örnekler tamamen gördüğüm abartı örneklerdir. Virago sahibi bir arkadaşımın motorunda az gezmedik geceleri Ankara'da. 3 yıl içerisinde o kişide gördüğüm değişim ise demek istediğime bir örnektir. Çocuk sahibi olmadan önce sağdan soldan motoruyla fırlayan, kafasına göre ani hızlanmalar yapan, gök gürültüsüyle kapışacak egzoz takan adam, çocuk sahibi olduktan sonra trafik kurallarına riayet eden, sakin bir motor sürücüsüne dönüştü.
Bu arada motorunda sopa, muşta bulunduran çok da motor sürücüsü gördüm.

Sözüm meclisten dışarı, Sons of anarchy dizisine özenip, motor sürücülüğünü çetecilik, mafyacılık, serserilik sanarak bu yolda özentilik yapıp yola bu şekilde çıkan çok sayıda genç var. İnşallah başlarına üzücü bir şey gelmeden daha dikkatli ve saygılı olmayı öğrenirler.

Bir örnekle kapatıyorum

Bir resmi araçta otobanda hız sınırının üzerinde bir seyahatteydik. 170 km/h gibi bir ortalama hızımız vardı. Yanımdan gelen motoru ilk duyuşum, adamın bizi geçişi ve gözden kayboluşu maksimum 3 saniye sürmüştür. O hızlarda giden bir motorun tehlike anında bırakın durmayı, hasarı azaltmaya yönelik yavaşlayabileceğini bile düşünmüyorum.

Bu özverisiz sürücülerden biri de kardeşimdi (motorunu elinden alıp satana kadar). Marifetmiş gibi Honda Scooter ile 110 - 120 yapıyorum canavar gibi gidiyor diyordu. Zerre pişmanlık duymuyorum bu eylemimden ötürü

Dip not: Kurallara uyan sürücülere her zaman saygım sonsuzdur. Hatta özenle süslenmiş chopper tutkum her geçen gün artmaktadır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…