Türkiye'de üniversite mi? Almanya'ya gidip işçi olmak mı?

Thersha

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, şimdi ben 12.sınıf öğrencisiyim ve açıkçası bu ülkeden pek bir ümidim kalmadı. Bu yaz gezmek amaçlı akrabalarımın yanına Almanya'ya gittim ve orada marketi olan dayım bana üniversite okumazsan seni buraya katarız dedi. Şimdi ben dil öğrencisiyim ve İngilizcem B1-B2 arası. Sizce şu an derslere çalışmak yerine Almanya'ya gitmek için Almanca öğrenmeye başlayayım mı?
Ailem ve arkadaşlarım yine de bir diploman olsun diyorlar. Sizce açık öğretim yüksekokulundan mezun olmak mantıklı mı?

Diplomon cidden olsun sonra almayada gelir biriktirerek okuyabilirsin.

Türkiye'de üniversite kazanıp, Almanya'da üniversite okumak derim. Bizzat bu yoldan geçiyorum soruların (Almanya'da üniversite hakkında) varsa cevaplayabilirim.

Açık öğretimden oku elinde iyi kötü bir diploman olsun, 4 yıllık bitirdiğin bölümde okuluna göre de bitirdiğin bölüme göre de yurtdışında geçerli olup olmama durumu belli olmaz değişir dediğim gibi. Yani Almanya'ya git fırsat eline geçmiş.

Üniversite sınavına gene çalış Almanya'ya kalifiye bir iş yapmaya git. Hem zaten Almanya'ya gitmek o kadar kolay bir şey değil vize çıkmıyor her şeyini Almanya olacak diye bağlama yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…