Türkiye'de üniversite mi? Almanya'ya gidip işçi olmak mı?

Hocam peki İngilizce öğretmenliği diye bir bölüm var mı?

Hocam peki İngilizce öğretmenliği diye bir bölüm var mı?

Evet var, ama çoğu üniversite de yok diye düşünüyorum, küçük bir araştırmayla Stuttgart Uni'de olduğunu gördüm;

Sizden beklenenler, Amerikan İngiliz kültürüne hakim olmanız, iyi bir İngilizceye sahip olmanız (büyük ihtimalle IELTS gibi sınavlara girmeniz gerekiyor)

Sayfayı Türkçeye çevirerek şartları bulabilirsiniz...

Asgari ücrete çalışacaksan gitme, bekarlardan acayip vergi kesiyorlar. Almanya Türkiye'yi yüze katlar ama asgari ücretle çalışmak orada da sıkıntı. 2000 eurodan eline kalan 1500 oluyor vergiler kesilince. Net maaşın 2000, 2300 civarıysa git direkt.

Üniversite sınavına gene çalış Almanya'ya kalifiye bir iş yapmaya git. Hem zaten Almanya'ya gitmek o kadar kolay bir şey değil vize çıkmıyor her şeyini Almanya olacak diye bağlama yani.
İş bulduysa ve dili varsa veriyorlar, ama üniversite okuması lazım onun için. Turist vizesiyle gidip amcasının marketinde sözleşme yaparsa kalabiliyor.

Merhaba ben ausbildung yapmak istiyorum ancak Türkiye'de güvenilir bir danışmanlık şirketi bulamıyorum tek başıma yaparsam da vize alamayacağımdan korkuyorum acaba yardımcı olur musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…