Türkiye'de vatandaşlık bilgileri kaç kez çalındı?

Elif Nisa

Centipat
Merhaba, Türkiye'de 48 küsur milyon kişinin vatandaşlık bilgileri 2016'da MERNİS sızıntısıyla sızdırıldı, 2023'te de Türkiye'deki 100 milyondan fazla insanın sadece telefon numaraları ve T.C. Kimlik numaraları sızdırıldı.

2009'da oy kullanamadığım için bilgilerim MERNİS sızıntısında bulunamaz, sadece T.C. Kimlik numaram ve telefon numaramın sızdırıldığını düşünüyorum. Bunların dışında vatandaşlık bilgilerinin çalındığı kesin olarak kanıtlandı mı? Eğer kanıtlandıysa kaynak gösterebilir misiniz? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bu sadece büyük vurgunlar. Büyük vurgunlar dışında çoğu küçük firmanın hele hele sigorta firmalarının bilgileri internete her yıl sızıyor. Sadece doğru yere bakmak lazım.

Bu işin eğitimini veya dersini almamış çoluk çocuklar bile şu an sizin T.C.'nize, devlet dokümanlarındaki fotoğraflarınıza, araç ve tüzel kayıtlarınızı 1 saatte takır takır bulur ve indirir. e-Devlet dünyada eşi benzeri olmayan çok kullanışlı bir sistem ancak aşırı güvenlik açığı vardı ve ne yazık ki yeterli önlem alınamadı zamanında. Bunun yanı sıra en güncel saldırı ise HGS.

Öncelikle bunu sormanızın sebebini merak ediyorum özel değil ise şöyle söylemek daha doğru olur artık her sene çalınıyor bilgilerimiz maalesef en ufak bilgiden her şey ortaya çıkıyor bunu özellikle yaşı küçükler kullanıp havalı olduklarını zannediyorlar yanlış hatırlamıyorsam en son 2023 verileri çalınmış.

MERNİS sızıntısında sadece 2009'da oy kullanabilen insanların verileri sızdırıldı. Oy kullanmakla çok alakası var. Ayrıca 2022'den bu yana doğmuş bütün Türk vatandaşlarının T.C. Kimlik numarasından tut doktorun verdiği ilaç reçetesine kadar her şey sızdırıldığı bilgisini rastgele clickbait bir internet sitesinden mi okudunuz yoksa düzgün bir kaynağınız var mı?

Şöyle bu sadece büyük vurgunlar. Büyük vurgunlar dışında çoğu küçük firmanın hele hele sigorta firmalarının bilgileri internete her yıl sızıyor. Sadece doğru yere bakmak lazım.

Sadece onlarca milyon insanın verilerinin çalındığı büyük sızıntılardan bahsediyorum.

Dostum panel videoları var izle istersen aklına gelebilecek her bilgi çıkıyor e-Okul'a bile giriliyordu e-Devlet üzerinden girme getirildi.

Clickbait bir internet sitesinden okumadım, mağdur oldum. 13-14 yaşındaki çocuklar sadece adını soyadını bilerek gittiğin doktordan tut kullandığın ilaçtan tut, vesikalığına kadar bakabiliyorlar. Az buz Discord kullanan aşinadır zaten bunlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…