Türkiye'de yapay zeka şirketi kurma

sahnUzal44.m

Femtopat
Arkadaşlar selam, ilerideki hedefim bir teknoloji şirketi kurmak ama şu anki hedefim bu şirketin ana konusunun yapay zeka üzerine olması günümüzdeki yapay zeka uygulamalarında bazı gördüğüm eksiklikler var ve aklıma gelen güzel fikirler var bunları kendi yapacağım yapay zeka modelinde kullanmayı düşünüyorum. Su an yaşım 17 hedefim, bilgisayar mühendisliği okumak şu an az da olsa yazılımla ilgileniyorum Python'la uğraşıyorum.

1. sorum yapay zeka yapmak için hangi dile veya dillere hakim olmam gerekir.

2. sorum siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.

Bu şirkette ilk başta yapay zekaya odaklanıp şirketi büyütmeyi planlıyorum sonra da ülkemizdeki bence en büyük eksiklerden biri olan donanım ve ürün kısmına geçmek istiyorum, ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

1. Soruya cevap öncelikle zaten çalışıyormuşsun. Python, Java, C++,JavaScript gibi birçok programlama dili okuman gerek ve güzel bir İngilizce gerekli.
2. Soruya cevap hiçbir şey imkansız değildir Elon Musk'a bak mesela adam yokluktan geldi aklını kullandı ve şu an dünyanın en zengin adamı.

ChatGPT gibi modeller Python'la yapıldı hocam ana bazı dilleride öğrenmeniz iyi olabilir. Sizin gibi hocalarımada ben öyle demiştim bana yok yüzlerce kişi uğraşıyor sen nasıl yapacaksın falan. Merak ettim yapmanız için çok fazla bütçe lazım yapay zeka ses okuma dile alışma yanıt verme int serverlerine bağlanıp cevap verme falan eğer bir ChatGPT'ya da diğer yapay zekaları bekliyorsanız hedefiniz aşadan başlasın hayal kırıklığına uğramayın ama uğraşırsanız bir sohbet botundan daha büyük şeyler yapabilirsiniz eğer çabalarsanız ve bir ChatGPT'de olabilir tabii ki umudunuzuda kırmak istemem bir ekibiniz varsa rahatlarsınız.

Hocam çok büyük bir ekibim yok biz 2 kişi yapmayi planlıyoruz dediğiniz gibi en başta hedefimiz ChatGPT kadar büyük bir şey değil ama yine de iş görebilecek birden fazla konuda yardımcı olabilecek bir yapay zeka modeli olacak

Hocam peki sizce yani tahmini nasıl bir bütçe lazım.

Teşekkür ederim hocam 2.soruya olan cevabınız çok hoşuma gitti çok sağ olun yardımınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…