Türkiye'de yazılım için üniversite okunmalı mı?

AloneLambert

Centipat
Daha fazla  
Türkiye'de yazılım okuyup yurt dışına çıkmayı planlıyorum, üniversite okumadan USA'ya gidemem kendimi geliştiremem gibi düşünüyorum. Beni bu konuda aydınlatın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite okumadan da gitmenin yolları vardır. Ama üniversite diploman olması, üniversite eğitimi almış olman avantaj kesin sağlar. Tabii 4 seneye değer mi orası sana kalmış.

2 yıllık olan bilgisayar programcılığı okuyorum mavi diploma veren bir üniversite olan Uludağdayım Almanya'da halam var benim de ve bende zaman kaybı olarak gördüğümden 2 yıllığı tercih ettim 4 yıllıklara bazılarına puanım yetiyordu ama kişiye göre cevap değişebilir ben okulu bitirip mavi diplomam ile birlikte ilk olarak 1 yıl yoğunlaştırılmış dil kursuna gideceğim sonra orada sınavını verip dili öğrendiğimi kanıtlayacağım ve üniversitelere başvurumu yapacağım o olmaz ise iş için mavi diploma eki işimi görüyor illaki halamın tanıdığı vs bir yer oluyor kendimi atar çalışmaya başlarım diyorum bu sene zaten son senem az bir ay kaldı pasaportum hazır yeni geldi vize işlemleri için ise ben idata üzerinden randevu alacağım işin özeti senin kararlarına bağlı okumadan da olur okursan daha da iyi olur en azından o mesleğin 2 veya 4 yıllık diploması ve mavi eki elinde olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı