Fabrikaya gerek bile yok. Sen eğitimini ver ve garantisini de ver. Yani üniversiteye gelen birisi eğitimini aldıktan sonra sana sırtını yaslasın ve Vatan'ı için ellinden geleni yapsın.
Fabrikalar olsun ki mühendislerimiz makine üretsin, mühendislerimiz araba üretsin, mühendislerimiz üretebilsin. Mühendis olup üretemedikten sonra ne anlamı kalıyor o mühendisliğin?

O meslekte yığılma olursa?
Ya yigilmadan çıkıp fark yaratacak seviyede gelişmiş olacaksın ya da direkt olarak uzak duracaksın.

Örneğin atanamamis binlerce öğretmen varken öğretmenlik yazip issiz kalırsan bu senin geleceğe yonelik kotu bir kariyer çizmenden kaynaklanıyor.

Nitelikli işsiz diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Eğer gerçekten nitelikliysen her yer iş ilanı dolu. Bu yaşına kadar kendini geliştirememiş bir ezik olduğunu gizlemek için devlete çamur atman gerek. Güzel taktik boomer.

Ülkede eğitim sistemi eğitim vermek amaçlı değil, adam eleme amaçlı yapılmış. Keşke eğitim sistemi eğitim amaçlı olsa.

Çalışılacak fabrika yok. Üretim yok. Fabrika yapan devlet yok.

Şu an sadece ülke var. Bakalım o ne zaman yok olacak...
Türkiye'de sevdiğin meslegi değil gerek ülke gerek de dünya çapında geleceği olan, para kazandıran meslekler seçilmeli. Maalesef sistemin istediği bu.

Yalnız, onu da beceremiyorlar. Örnek olarak öğretmenler, bir ülkede nasıl öğretmen fazlalığı olabiliyor ya? Bunu hesaplayamıyorlar mı yani? Neredeyse her gün Twiter'a bakıyorum, gündem atanamayan öğretmenler oluyor... Daha ülkede hangi meslekten fazla mezun olduğunu hesaplayamıyoruz biz.

Son düzenleme:

Okullara bakıyorsun emeklilik yaşları gelmiş emekli olmuyorlar. Emekli olsalar yeni mezun öğretmen hem tecrübe kazanır hem de kaliteli bir nesil yetiştirir, geçtiği yolları anlatır. Bir nevi idol olur onlara.

Okullara bakıyorsun emeklilik yaşları gelmiş emekli olmuyorlar. Emekli olsalar yeni mezun öğretmen hem tecrübe kazanır hem de kaliteli bir nesil yetiştirir, geçtiği yolları anlatır. Bir nevi idol olur onlara.

Abi, bak, gerçekten çok sinir bozucu. Biraz düşünmeye başlayınca, şurada bir sorun var ona bakalım diyorsun. O sorun başka bir sorunun parçası. Sonra bu sorunlar birleşiyor başka bir sorunun parçası oluyor. Ama, bu kadar sorunun rastgele oluşması çok zor. Sanki biri ne kadar kötü yönetebiliriz onu test ediyor.

Gerçi şu an venezüella'nın geçmişini yaşıyor gibiyiz, şirketlerin varlık fonuna aktarılması falan oda ayrı bir mesele ama neyse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…