Bu yüzden okumaya gerek duymuyorum ama açıköğretimden okuyup yurtdışı iş başvuralarına bakacağız mecbur. Aile baskısı çok kötü birşey ya millete gösteriş için beni okutmak istemiyorlarsa neyim.

Maalesef Türkiye'nin bu kadar gence iş sağlayacak bir ekonomisi yok. Eğitimin de ne halde olduğu belli. Üniversite mezunu insan nitelikli olmalı,mesleğine 4 kolla sarılmalı. Maalesef durum böyle değil. Atanamayan öğretmenleri hep görüyoruz sebebi de bariz. Mesleği sevdiği için değil,yan gelip yatıp çocuklara bir şey öğretmek zorunluluğunda hissetmeyen ay sonu rahat rahat maaşını almak için seçip okuyor öğretmenliği. Sonra da 'Vay efendim biz niye atanamıyoruz.' diyerek boşuna polemik oluşturuluyor. Temelden çözmeliyiz sorunları ama maalesef pek mümkün gözükmüyor.

Bence Türkiye elindeki son kuruşları üretime ve sanayi ye harcarsa bir nebze olsun işsizlik azalır ve üretim yapmış oluruz. (Ülkeye para girişi sağlanır) Şu an piyasada çok fazla nitelikli eleman var ancak ara eleman yok. Gelecek nesilleri ihtiyaç olan mesleklere yerleştirmeli.

AYT yapabiliyorsan Tıp oku. Ortalamaysan ve pek bir yeteneğin yoksa memurluk en garanti yoldur. Hiçbiri yoksa çek krediyi harca parayı sonrada intihar et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…