Türkiye'deki modemi Almanya'da kullanırken nasıl ana modemdeki arayüz bilgileri ile girilir?

Dodsmarsj

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

TR'de normal VDSL modem olarak kullandığım ZyXEL modemi Almanya'daki yurduma taktım. Oradaki sistemde her odaya verilen Ethernet girişine CAT6 kablo takıp kablonun diğer ucuna da modemin Ethernet girişine takarak (router gibi) bağlantı sağlıyor. Modem açılır açılmaz cihaz bağlanınca da biz browser üzerinden otomatik açılan sayfadan kullanıcı adı ve şifresi girerek bağlantıyı sağlıyoruz her eve giriş çıkışımızda.

Diğer yol ise söz konusu odaya gelen Ethernet prizine doğrudan Ethernet kablosu takmam ve diğer ucuna da PC'ye Ethernet girişine takmam. Böyle de bağlanabiliyorum.

Ben bu sisteme hiçbir ayar yapmadan modemimi taktım ve modemdeki kayıtlı eski ağ şifresiyle bağlandım. Ancak kendi modemimin ara yüzüne hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Yani 192.168.1.1 hiçnir işe yaramıyor. Acaba nasıl bağlantıyı sağlayan yurdun ana modeminin arayüz bilgileri ile mi girmeliyim veya ne yapmam gerekiyor?

*Modem modeli ZyXEL VMG3312-B10a 300 Mbps VDSL2

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…