Türkiye’nin iflası başladı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beyler uzun cümle kurmayın anlamayıp mavi ekran veriyorlar. Sonrada sadece vatan haini, fetöcü diyip duruyorlar. Emin olun onları görmezden geldikçe daha da kuduracaklar. Bırakın cevap vermeyin görmezden gelin onları yok hükmünde sayın.

Bir ülkenin batması o kadar kolay değil, sadece düzeltene kadar zor günler için saklanan altını eritmek zorunda kalırsın. Batarken çıkamamak mesele.
Önemli olan yönetimin ve yüzün değişmesi yeni reformlar ve yatırımlar kazanmak.

Dolar 4.86 bu arada ülke batmıyor diyen arkadaşlar. Neredeyse herşey ithal. Bu da demek oluyor ki dolar arttığı sürece herşeyin fiyatı artacak.

''Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulunu topladı. Merkez Bankası'ndan faiz kararı GLB borç verme faizi 300 baz puan artırıldı. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını sırasıyla yüzde 7,25 ve yüzde 9,25 düzeyinde bıraktı. Banka, geç likidite penceresi borç verme faiz oranını ise 300 baz puan artışla yüzde 16,50'ye yükseltti. Merkez Bankası diğer faiz oranlarını ise sabit tuttu, para piyasalarını sıkılaştırma kararı aldı. Toplantı haberinin öncesinde 4.80 seviyesinde seyreden dolar, toplantı haberinin ardından 4.57'lere kadar geriledi.''

Hürriyette okudum ama pek anlamadım. Anlayan var ise bana da açıklayabilir mi ? Bu düşüş geçici mi, yoksa kalıcı mı? Daha düşer mi ? Yoksa tekrar tavan yapmaya devam eder mi ?

@Xaxvo Doları düşürebilmek adına faizleri yükseltmişler. Ben de akşam haberlerinde gördüm. Dolar en son, 4,85, 4.92 idi. 5'i görmesi de yakındı bence. Benzinde ki zamlar gibi, ÖTV'den düşürülecek. Bir yerden kısıyorlar, diğer yerden patlak veriyor. Bakalım daha ne kadar yamalayacakar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…