Türkiye'nin Neden mi Nükleer Santrallere İhtiyacı Var?

Rusya ile el sıkışma biter mi? Bitmez. Keza nükleer santralin yapımını onlar üstleniyor. Mühendislik alanında çok başarılı herifler.
Onu doğalgaz açısından söyledim. Eskiye göre büyük oranda alım düşecektir. Ama ortak bir üretimde adamlarla tabii ki iş yapmaya devam edeceğiz. Umarım bizim topraklarımızda olan bir şey için bizden fazla faydalanmazlar, böyle olursa enayi konumuna düşüyoruz çünkü.

Rusya gibi ülkelere muhtaçsın böyle mühendislik konularında maalesef.

Yemişim öyle nükleeri o zaman. Amaç bağımlılıktan kurtulmaksa madem. Adam olsunlar Doğu Akdeniz'de hakkımız olan doğalgazı çıkartsınlar. Türkiye'ye 100 yıl yetecek doğalgaz var orda. Nükleer santralden daha az tehlikeli ve daha az maliyetli değil mi?

Ben açıkçası sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Eğer işletmesini Türkiye yaparsa. Bu nükleer santrallerin bilgisayarları biliyorsunuz internete bağlanmıyor. Bir flash bellek bile virüs sızdırmaya yetecektir. Ee, ülkemizin en güvenli yeri neresi? Cumhurbaşkanının arabası, 2 milyon korumayla geziyor ya.
Cidden Amerika'nın vs. çok kolay sızıp İran'da olduğu gibi virüs sızdırabileceğini düşünüyorum.

Yakın gelecekte yenilenebilir enerji mümkün görünmüyor bu yüzden geçici olarak kurulacak nükleer santrallere karşı değilim. Kısa sürede olacak iş değil ama gerekli yatırımlar yapılırsa zamanla ihtiyaç duyulan enerjiye güneş ve rüzgar sayesinde elde edebiliriz. Olmaz demeyin, Türkiye de yenilenebilir enerjinin kullanılamıyor olmasının tek sebebi kısa vadede maddi olarak büyük yatırım gerektirmesidir.

Birçok sondaj gemisi çalışma yürütüyor herhalde. Uzun süredir takip etmiyorum ama öyle olması gerek. Hakkımız olan şey için bile bütün dünya karıştı, görüyorsunuz. Bırakmış değiliz en azından. Gerek hava gerek deniz olarak da savunma yapılıyor o sondaj gemilerine.

Bu topraklarda yaşayanların tek dostu yine aynı toprakta yaşayan yurttaşlarıdır. Dost kazığı yemekten bıkmamış bir ülkeyiz. Ülkelerin dostu da olmaz gerçi ama işte...

Artık Çernobil vakasından gelenler bir susun,oradan buradan duyup işittiğiniz bilgileri bu tür önemli yatırımlarda kullanmayın.
Çernobil mühendisliği farklı,o zaman ki teknoloji farklıydı hem de o Çernobil'de test seviyesi yapılırken deneme yanılma yöntemi ile yapılan bazı faaliyetler bulunuyordu bilinmediğinden o teknik arıza ve patlama büyük ihtimal bu yöntemi dener iken oldu.
Kesinlikle yapılması gerek bize de Nükleer Santraller'in.
Mesela bir gün Rusya "Türkiye vanayı kapattım daha doğalgaz satmıyorum sana" der ise ne yapacaksın kardeşim?
Bağımlıyız dışarıya Bağımlıyız.
Bunlar Rüzgar tribünleri ile olacak iş değil.
Koskoca 80 Milyon kişinin elektriğini karşılamak için bunlar yetmiyor artık özellikle de Ülkemizde.
Karşı çıkanlar bize Çernobil'i bahane etmesinler o Nükleer Santral eninde sonunda yapılacak güzel kardeşim.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali yapılıyor şuanda Türkiye'nin İlk Nükleer Güç Santrali olacak tamamlandığında.
Birde Rusya yapıyor bu santrali len kardeşim senin ülkene bir yabancı yapıyor SENİN Nükleer Santralini.
Bir de şunu derler:
"Yapıyorsa yapsın ya bizene"Kardeşim bunlar bunu yapar sonra başka bir işe girerler ülkemizde
Cidden sana da batmıyor mu ülkene gelen bir RUS'un senin Santraller'inin operatörü olması?

Türkiye gibi bir ülkede nükleer santral kurmak tamamen intihar etmektir. Resmen felaket olur. Ben zerre kadar güvenmiyorum insanımıza. İnşallah kurulmaz.
Dostum biz yapmıyoruz zaten. Bizde o mühendislik, o gelişmişlik seviyesi yok. Projenin mühendisliğinin çoğu Ruslar'a ait. Ruslar'ın da bu tarz mühendislikleri iyidir. Çernobil'e vs. girmeye gerek yok çünkü kaç yıl önceki projeyle günümüzü karşılaştırmak saçmalık.

2016 model otomobil ile 1980 model otomobil karşılaştırmak gibi...

Keşke kimseye muhtaç olmadan bir şeyler yapabilsek. Ama işler böyle yürümüyor. Bakkaldan ekmek almıyorsun ya da sıradan 5 katlı bir apartman yapmıyorsun Ki onu bile beceremeyen adamlar var da ülkede, boş verelim

Tamamda adamlar yapıp gidecek. Orda çalışanlar yine bizim insanımız olmayacak mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…