- Makaleler
- 1
Resmi din diye bir sey mumkun degildir. Devletlerin dini olmaz.
Din bireyseldir.
Din bireyseldir.
Sadece İslam etkisi var desek yeri olur. O kadar da kültür değişimi yok. Sadece harmanlama var.Anayasa üzerinde laik bir ülke olsak da kim ne derse desin T.C hiçbir zaman laik bir devlet olamamıştır. Atatürk döneminde bile. Laikliğin tanımını bile yanlış veya eksik bilen insanlar var. Hani okullarda öğretilmişti ya: "Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması" diye... Değil işte. Eksik. Din ve dünya işlerini birbirinden ayıran kişi, toplum, kurum, devlet vs. laiktir. Böylece "kişiler laik olamaz, devletler laiktir" diyenlere de bir selam çakayım buradan. Aha tanımın kendisi yukarıda.
Türkiye düşünsel olarak İslam/Arap kültürünün etkisi altındadır. Din her yerde. Laiklik sadece kağıt üzerinde.
Bunu biliyorum, başlık öylesine. Arkadaş saçmaladı da benle konuşurken ondan açtım konuyuWikipedia artık elimizin altında neden araştırmadınız?
"Türkiye, resmî dini olmayan laik bir devlettir. Din ve vicdan özgürlüğü, ülkenin anayasasıyla güvence altına alınmıştır."![]()
Türkiye - Vikipedi
tr.wikipedia.org
Ben resmi olarak müslüman bir devlet değiliz dedikten sonra çoğunluğun müslüman olduğunu söyledi. ondan öncesinde 'Türkiye müslüman bir ülkedir' demişti.Müslümanlığının sıkıntıya girmesi ne alaka adam tam bir geri kafalı kendini çok bilmiş zannediyor. Ayrıca adam sana genel olarak Müslüman olduğunu söylemiş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.