Türklerin Almanya'ya gitmesi savaştan kaçmak sayılıyor mu?

Bu anlatacağım olayda gerçek ve henüz dün gerçekleşen bir şey Bizim ufak bir dükkanımız var. Yanımızda dışarıya yaptığımız yemekleri götüren 16 yaşında genç bir çocuk var. Adı Şehmuz. Gün içinde bazen tuvalete gider, camiinin tuvaletini kullanır. Bazen bahşiş alır. Dün bana 10 TL bozuk para lazım oldu; "Şehmuz sen de ki 10 TL verir misin sana geri veririm" dedim. Şehmuz da "Abi ben de yok" dedi. Neyse, müşteri gittikten sonra ben de latife yaparak takıldım kendisine "Ne yaptın len 10 TL vardı bahşiş almıştın" diye. Bana dönüp "Abi camiinin masrafları vardı kutuya attım" dedi. İşte anlatmak istediğim şey tam olarak bu. Çocuk henüz 16 yaşında ve kendini yardım sever birisi olarak görüyor. Muhtemelen başta en yakınları buna sebep olmuş. Kendisinede dedim, senin yaşında ve senden daha küçük olan çocuklar var. Sen bu camiinin masrafları için attığın paranın nereye gittiğini bilemezsin, ama ben sana maddi yardım edeceksen eğer gerçekten bunun nereye gittiğini gösterebilirim dedim. SMA hastası çocuklar var. Bunu söylemeye utanıyorum şimdi burada. Ben arada bir İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve Ege Üniversitesinde tedavi görmekte olan çocuklara maddi olarak yardım ediyorum. Şehmuz içinde bunu yapmasını istedim. Ama çocuk yüzüme bakmadı bile. Olsun, o daha bir çocuk, ama o çocuğuda bu duruma sokanlara hiçbir şey demiyorum. Konuyu açan arkadaş içinde kendini arada kalarak suçlu hissettirmeye çalışan tüm herkes içinde bir şey demiyorum. Her yerde ülkesini öven, tapan, sayan, ağzından eksik etmeyen insanlar var. Beni bile burada vatan haini ilan ettiler sırf hayvanları da insanları düşündüğüm gibi düşündüğüm için. Ama hep bir üstünlük, hep bir ayrımcılık ve türcülük olduğu için ben kötü insan ilan edildim. Böyle insanların karşısında gerçekten eşit şekilde düşünürseniz sizi mahvederler bir araya gelip. Çünkü eşit düşünen birileri olunca kendilerinin eksik yanlarını görmeye başlarlar, ve saldırmaya başlarlar. Boşuna ülkemden kaçar mıyım bla bla gibi suçluluk hisleri yaratma kendine. Ya da vicdanın rahatsız ise eğer, seni tutan kimse yok kardeşim. Gidersin birileri için iyilik yaparsın. Arkanda ne Tanrı olur, ne vatansever toplum. Olmayan bir şey ile, ya da elle tutulur genel olarak bir işe yaramayan toplum ile mi kendime aynada görüp nitelendireceğim ? Yaptıklarımı bile düşünmem, içimden gelir ve yaparım. Kendimi biliyorum ne olduğunu. Ve eminim çoğu Müslümandan daha inançlıyım, ve çoğu Milliyetçiden daha çok faydalıyım bu ülkeye. İyi geceler.

Şahsi fikrimdir.
Avrupa'ya gidenler hayatlarını kurtardı ülkelerini değil ve gidene lafım yok ama ülke düze çıktığında da ülkem demeye yüzleri olmaması lazım.
İyi okulda okumuştur falan filan diyebilirsiniz ama tekrar diyorum "hayatlarını kurtardı ülkelerini değil.".
He bazıları gider eğitim alır ülkesine katkı sağlar ona lafım yok. Ülkenin zor döneminde kendini düşünmek biraz bencilik geliyor.
İyi eğitimli Atatürk'de gitseydi milli mücadele olmazdı.

Kaçmak istiyorsan ülkemde düşüncemden dolayı zulüm görüyorum demen yeterli.

Yani sizin düşünceniz nedir?

Bunu şöyle düşünün. Bir evde yaşıyorsunuz ve bu berbat halde. İşte o ev dediğimiz şey Türkiye. Almanya ise burada yepyeni pırıl pırıl bir ev oluyor. İnsanca şartlar altında yaşamak için tabii ki yeni evi seçersiniz değil mi? Bu da öyle bir şey işte. Evet vatanımız ama bize insan gibi bakamıyorlar. Bu yüzden insan gibi yaşamak için refah seviyesi yüksek yerlere gidiyoruz. Yada gitmek zorunda kalıyoruz.

Dostum bir ırk, bayrak, renkler bu şekilde karalanmamalı. Çok basit bir örnek. Ben siyah rengini severim, aynı şekilde siyah rengini seven benim gibi olan bir insan kötü ise ben de kötü olmak zorunda değilim, ya da ben siyah seviyorsam o siyah seven başka biride iyi olmak zorunda değil. Evet ben de taciz edenleri, ve bu konuda sınır tanımayan insan müsveddelerini hiç sevmem, nasıl sevilebilir, nasıl savunulabilir, insan değiller, hayvan bile değiller, canlı değiller. Fakat, bu genellemeyi yaparken "Suriyeliler" diye adlandırmak olmaz. Ben bu forumda Türkiye'de doğup büyüyen, ve Türk olan aynı şekilde örneklerin olduğunu, ve bir kimse de kalkıp aynı şekilde bunu yaparsa ne olur diye sordum. Bu da yanlış. Türkler böyle, xxx kişiler böyle olamaz. Araplar diye aşağılamalar da oluyor. Bunu yapanlar gerçekten yobazdır. Ben mesela İran filmlerini severim. İranlı o kadar güzel şairler var ki. İranlı olan eşitliği savunan o kadar insan var ki. Böyle reaksiyonlar verirsem onlarıda kapsayarak hakaret etmiş olurum. Suriyeli birisi de denmiyor, direkt her olayda "Suriyeliler" diye genelleme yapılıyor. Bitsin artık bu ülkede ki düşmanlık, nefret, kindarlık. İçinde bulunduğumuz düzenin istediği şey de tam olarak bu. Bu ayrımcılık istemediğimiz düzeni pekiştiriyor her şeyden daha fazla. Neyse ben bu konudan çıkıyorum. Biraz hassasım. Şimdi biri çıkar beni vatan haini eder. Geçen gün hayvan sevdiğim için bunu yaptılar. Evet ben hayvanlarıda seviyorum. Gerçeği söylediğim zaman "duyar kasma" diyen bir gençlik, ama nefret edene, öldürme içgüdüsü ile yaklaşanlar için ağzından salyalarak akıtarak hak veriyorlar. O konuda beni aşağılayan ve insanlardan nefret edenlere dekontları ve yaptığım şeyleri ilgilendiren ekran görüntülerini atardım ama hiçbir şekilde anlamaz ve kesinlikle inanmazlardı. İnanmazlar, çünkü kendileri nefret kusmaktan başka hiçbir şey yapmamışlar. Neden inansınlar bu zamanda hayvanlarıda seven bir insanın yaşam mücadelesi veren çocuklar için bir şey yaptığına ? Bunu ancak kendilerine göre milliyetçiler yapar. Ama bence milliyetçiler yapmaz, saygı ve sevgi dolu insanlar yapar. Buna sahip olan herhangi bir insan da kendini sınıflandırmaz, ortalıkta milliyetçiyim, dinciyim diye adlandırmaz.

Tabii ki öyle ama şöyle birşeyde var zamanında bizim atalarımız dedelerimiz bu ülke icin can vermis o kadar savaşa girmiş ölmüş öldürmüş onlarda daha rahat yasamak icin sizin dedigini tabirde daha güzel bir evde kalmak için bırakıp savaşın ortasında ben gidiyorum dememiş mesela. Gidecek birileri varsa onları göndermek rahat bir yaşam icin cabalamak varken neden evlerini terk ettiler mesela umarım acık konuşamıyorum anlamıştırsınız gitmesi gereken cok insan var.

Dostum ben ekonomik açıdan dedim bunları. Yarın bir gün savaş olsun eli silah tutan herkes gider. Bende dahil. Bunun için yemin ederim hatta.

Türkiye'de savaş çıktı da bizim mi haberimiz yok çok boş bir konu olmuş.

Boş bir konu olduğunu düşünüyorsanız takip etmeyi bırakabilirsiniz ben aklıma takılan soruları sormak için konu açtım düşünce özgürlü diye bir şey var sizi rahatsız ettiyse kusura bakmayın sormak istedim ama eğer boş bir konu olduğunu düşünüyorsanız yetkililere şikayet edebilirsiniz veya rapor edebilirsiniz teşekkür ederim.

Dostum ben ekonomik açıdan dedim bunları. Yarın bir gün savaş olsun eli silah tutan herkes gider. Bende dahil. Bunun için yemin ederim hatta.

Neyse herkes kendi düşüncesinde özgürdür belki öyle daha rahat edeceklerini bildikleri icin gitmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…