Şahsi fikrimdir.
Avrupa'ya gidenler hayatlarını kurtardı ülkelerini değil ve gidene lafım yok ama ülke düze çıktığında da ülkem demeye yüzleri olmaması lazım.
İyi okulda okumuştur falan filan diyebilirsiniz ama tekrar diyorum "hayatlarını kurtardı ülkelerini değil.".
He bazıları gider eğitim alır ülkesine katkı sağlar ona lafım yok. Ülkenin zor döneminde kendini düşünmek biraz bencilik geliyor.
İyi eğitimli Atatürk'de gitseydi milli mücadele olmazdı.
Kaçmak istiyorsan ülkemde düşüncemden dolayı zulüm görüyorum demen yeterli.
Yani sizin düşünceniz nedir?
Bunu şöyle düşünün. Bir evde yaşıyorsunuz ve bu berbat halde. İşte o ev dediğimiz şey Türkiye. Almanya ise burada yepyeni pırıl pırıl bir ev oluyor. İnsanca şartlar altında yaşamak için tabii ki yeni evi seçersiniz değil mi? Bu da öyle bir şey işte. Evet vatanımız ama bize insan gibi bakamıyorlar. Bu yüzden insan gibi yaşamak için refah seviyesi yüksek yerlere gidiyoruz. Yada gitmek zorunda kalıyoruz.Arkadaşlar, günlerdir düşündüğüm konuyu sizin fikirlerinizi almak için buraya açıyorum. Yaptığım ne kadar doğru onu da bilmiyorum.
Şimdi bazı insanlar Suriyeliler savaştan kaçtı vs. diyorlar ailesini, kadınlarını bırakıp baska ülkeye kaçtı, diyorlar. Amacım kimseyi savunmak değil, sadece sormak istiyorum.
Son zamanlarda görüyorum duyuyorum bazı vatandaşlarımız illegal yollarla veya legal yollarla Almanya'ya gidiyor veya herhangi bir ülke, peki bu da ülkesini bırakıp kaçmak olmuyor mu?
Sonuçta sadece savaş topla tüfekle olmuyor, ekonomik savaş da oluyor. Beni aydınlatacak arkadaşlara teşekkür ediyorum şimdiden.
Dostum bir ırk, bayrak, renkler bu şekilde karalanmamalı. Çok basit bir örnek. Ben siyah rengini severim, aynı şekilde siyah rengini seven benim gibi olan bir insan kötü ise ben de kötü olmak zorunda değilim, ya da ben siyah seviyorsam o siyah seven başka biride iyi olmak zorunda değil. Evet ben de taciz edenleri, ve bu konuda sınır tanımayan insan müsveddelerini hiç sevmem, nasıl sevilebilir, nasıl savunulabilir, insan değiller, hayvan bile değiller, canlı değiller. Fakat, bu genellemeyi yaparken "Suriyeliler" diye adlandırmak olmaz. Ben bu forumda Türkiye'de doğup büyüyen, ve Türk olan aynı şekilde örneklerin olduğunu, ve bir kimse de kalkıp aynı şekilde bunu yaparsa ne olur diye sordum. Bu da yanlış. Türkler böyle, xxx kişiler böyle olamaz. Araplar diye aşağılamalar da oluyor. Bunu yapanlar gerçekten yobazdır. Ben mesela İran filmlerini severim. İranlı o kadar güzel şairler var ki. İranlı olan eşitliği savunan o kadar insan var ki. Böyle reaksiyonlar verirsem onlarıda kapsayarak hakaret etmiş olurum. Suriyeli birisi de denmiyor, direkt her olayda "Suriyeliler" diye genelleme yapılıyor. Bitsin artık bu ülkede ki düşmanlık, nefret, kindarlık. İçinde bulunduğumuz düzenin istediği şey de tam olarak bu. Bu ayrımcılık istemediğimiz düzeni pekiştiriyor her şeyden daha fazla. Neyse ben bu konudan çıkıyorum. Biraz hassasım. Şimdi biri çıkar beni vatan haini eder. Geçen gün hayvan sevdiğim için bunu yaptılar. Evet ben hayvanlarıda seviyorum. Gerçeği söylediğim zaman "duyar kasma" diyen bir gençlik, ama nefret edene, öldürme içgüdüsü ile yaklaşanlar için ağzından salyalarak akıtarak hak veriyorlar. O konuda beni aşağılayan ve insanlardan nefret edenlere dekontları ve yaptığım şeyleri ilgilendiren ekran görüntülerini atardım ama hiçbir şekilde anlamaz ve kesinlikle inanmazlardı. İnanmazlar, çünkü kendileri nefret kusmaktan başka hiçbir şey yapmamışlar. Neden inansınlar bu zamanda hayvanlarıda seven bir insanın yaşam mücadelesi veren çocuklar için bir şey yaptığına ? Bunu ancak kendilerine göre milliyetçiler yapar. Ama bence milliyetçiler yapmaz, saygı ve sevgi dolu insanlar yapar. Buna sahip olan herhangi bir insan da kendini sınıflandırmaz, ortalıkta milliyetçiyim, dinciyim diye adlandırmaz.Öncelikle bu uzun mesajınız için teşekkür ederim benim öyle bir niyettim yok ben ülkemde açlıktan da olsa ölmeyi tercih ederim bu bir secimdir giden insanlarda kendi secimini yapmıştır dediğiniz gibi kacmak deseler ne olur demeseler ne olur ben acık konuşan biriyim suriyeliler veya göçmenler ben fazla üzerlerine yüklenildiklerini düşünüyorum tabii ki bazıları bu ülkeye kesinlikle layık insanlar değil tacizciler tecavüzcüler burasi kendi ülkesiymiş gibi takılanlar bende istemiyorum öyle mülteci ama içlerinde iyi olanlarda var yani kurunun yanında yaşta yanıyor mesela orman yangininda tam olarak hangi sehir hatirlamiyorum bir Suriyeli arkadaş vardı haberlerde en az bizim gibi o yangını söndürmek için cabalayan veya şöyle bir şey daha söylemek istiyorum bir videoya denk geldim suruyeli bir genc daha 16 bilemedin 17 yaşında çocuk ben bu ülkeyi seviyorum ve bu taciz olaylarına karışanların bu ülkeden barınmasını istemiyorum gibisinden sözler ediyordu ama dedigim gibi ve oradan bazı arkadaşlar yok savastan kactiniz vs diyorlardi o yüzden soruyorum onlar savaştan kactida bizim insanlarımızda ekonomi kötu burada yasıyamıyoruz diye gidiyorlar acaba dedim bizim yaptığımizda savastan kacmakmi ama arkadaşlar gereken acıklamayı yaptı en baştada dedigim gibi gerekirse açlıktan ölürüm Türkiye'den gitmem gidersem gezmeye giderim yine ülkeme gelirim çünkü yapamam giden arkadaşların kendi secimi nasïl düşünürler bilemeyiz belki orada calisip parasını kazanıp geri gelecek onlarada saygı duymak gerekli yani benim gitme gibi bir niyetim yok.
Bunu şöyle düşünün. Bir evde yaşıyorsunuz ve bu berbat halde. İşte o ev dediğimiz şey Türkiye. Almanya ise burada yepyeni pırıl pırıl bir ev oluyor. İnsanca şartlar altında yaşamak için tabii ki yeni evi seçersiniz değil mi? Bu da öyle bir şey işte. Evet vatanımız ama bize insan gibi bakamıyorlar. Bu yüzden insan gibi yaşamak için refah seviyesi yüksek yerlere gidiyoruz. Ya da gitmek zorunda kalıyoruz.
Dostum ben ekonomik açıdan dedim bunları. Yarın bir gün savaş olsun eli silah tutan herkes gider. Bende dahil. Bunun için yemin ederim hatta.Tabii ki öyle ama şöyle birşeyde var zamanında bizim atalarımız dedelerimiz bu ülke icin can vermis o kadar savaşa girmiş ölmüş öldürmüş onlarda daha rahat yasamak icin sizin dedigini tabirde daha güzel bir evde kalmak için bırakıp savaşın ortasında ben gidiyorum dememiş mesela. Gidecek birileri varsa onları göndermek rahat bir yaşam icin cabalamak varken neden evlerini terk ettiler mesela umarım acık konuşamıyorum anlamıştırsınız gitmesi gereken cok insan var.
Türkiye'de savaş çıktı da bizim mi haberimiz yok çok boş bir konu olmuş.
Dostum ben ekonomik açıdan dedim bunları. Yarın bir gün savaş olsun eli silah tutan herkes gider. Bende dahil. Bunun için yemin ederim hatta.