Olasılıkları yazayım, bir ön bilgi gibi olsun.Aynn çok haklısın vdsl kuramıyorum reset atıyorum hep adsl kurabiliyorum nerde sorun var bir türlü bende anlayamadım yarın sabah modemi apartmanın içindeki kutuya çekicem hattı baglıcam direk modeme wifile telefonla baglanıp hız testi yapıcam gene aynısı olursa ozaman başka bir sorun var demektir değilmi?
Mevcut baglantım nasıl taşınmış anlamadım valla hem türknete bildirmeden saha dolaplarını ellemiyorlar diye biliyorum ben türknet ekibi bakıyor diye biliyorum
Modemi şöyle test ettim diyebilirim adsl modemimle şöyle düşündüm adsl 20mbite kadar destekliyor diye ama birşey degişmedi elimde vdsl modem zaten yok onu deneyemedimOlasılıkları yazayım, bir ön bilgi gibi olsun.
Şimdilik bunları bir yanıtlayalım. Eleye eleye, deneye deneye buluruz hocam sorunu.
- VDSL olarak kurulum yapılamıyor. Modemde sorun var?
- VDSL olarak kurulum yapılamıyor. Türknet VDSL değil, ADSL olarak tanımlamış? (eğer Telekom çalışanı test yaptığında 60 Mbit çıktıysa bunu eleyebiliriz.)
- Port değiştirilmiş, daha kötü bir porta aktarım yapılmış? (hat zayıflamasının gayet iyi olması bu durumu çürütüyor.)
- Bina içi kablolamada sorun var? Telekom çalışanı testi binadaki ankastrede mi yoksa evinize çıkıp evdeki prizden mi yaptı?
- Sorun başlamadan önce VAE'deydiniz, sonrasında YAPA'ya geçirildiniz? Yoksa hep YAPA'da mıydınız?
Şimdi şöyle reset attıgımda da reset atmadan hızlı kuruma girdigimdede böyle çıkıyor gösteriyorum tekrarBenim modemle senin modem aynı aşağıda söylediğim gibi bir denemekte fayda var.
Aşağıdaki gibi seç ayarları:
Eki Görüntüle 476210
VDSL kurulum yapmak için kullanıcı adı parola gir ileri manuel ayarlarla oynama zaten aktarım modu VDSL olarak görünüyor.Sende ne olarak görünüyor burası kurulum yaparken.
Eki Görüntüle 476211
YAPA nedir?
Bir diğer xDSL hizmeti sunma metodu olan YAPA’da ise biz Türk Telekom santrallerine son teknolojiye sahip ve Türkiye şartlarında en iyi çalışacak şekilde optimize ettiğimiz kendi cihazlarımızı kuruyor, böylece santralden sonra veri akışını kendi aktif altyapımıza alıyoruz.
Keşke bir de evdeki prizden de test yaptırsaydınız. Ankastrede yüksek hız çıkıyorken evde düşük çıkıyorsa ya bina içi kabloda ya da modemde sorun var derdik o zaman. İsterseniz Telekom görevlisini tekrar çağırıp evdeki Dsl kablosunun olduğu prizden bir test yaptırın.Modemi şöyle test ettim diyebilirim adsl modemimle şöyle düşündüm adsl 20mbite kadar destekliyor diye adsl denedim elimde vdsl modem zaten yok
Şimdi Bina içindeki kablolamayı bana telekomdan gelen kişi kontrol ettir dedi hız testini bina içinden kutudan yaptı benim eve gelen kabloya hiç bakmadı
Sorun yaşamadan önce de YAPA daydım nerdeyse 2 senedir böyle
Dsl kablosu zaten ben 0 çektirmiştim cat6 apartmanın içinden eve giriyor odaya priz yok yani direk takıyorsun modeme ve bana gelen kişi biz oraya dokunmuyoruz elektirikçi çagır dedi ilgilenmedi açıkçası zaten telekom görevlisi zar zor yalvardım yakardım geldi daha gelmez sanmıyorumKeşke bir de evdeki prizden de test yaptırsaydınız. Ankastrede yüksek hız çıkıyorken evde düşük çıkıyorsa ya bina içi kabloda ya da modemde sorun var derdik o zaman. İsterseniz Telekom görevlisini tekrar çağırıp evdeki Dsl kablosunun olduğu prizden bir test yaptırın.
Hocam isterlerse yapabiliyorlar 5 dakikalarını bile almaz, Dsl kablonuzu alete takacak ve ankastrede yaptığı gibi test yapacak yani olay bu. Ben daha önce kaç defa yaptırdım bu işlemi, oraya dokunmuyoruz dediklerine rastlamadım. Sizin bölgenizde çalışanlar farklı olabilir tabii.Dsl kablosu zaten ben 0 çektirmiştim cat6 apartmanın içinden eve giriyor odaya priz yok yani direk takıyorsun modeme ve bana gelen kişi biz oraya dokunmuyoruz elektirikçi çagır dedi ilgilenmedi açıkçası zaten telekom görevlisi zar zor yalvardım yakardım geldi daha gelmez sanmıyorum
Ben telekom görevlisini çagırmak yerine şöyle bi çözüm daha iyi olur diye düşünüyorum.Zaten çagırsamda gelmicek adam geldi yüzüme bile bakmadan hızlı hızlı gösterdi gitti acelesi varmış gibi. Ben birinci kattayım zaten kapıyı açtıgım gibi solda duvarda kutuyu görebiliyorm modemi kutuya çekip ufak bi kabloyla baglayıp telefondan wifile baglanıp hız testi yaparım diye düşünüyorum bence en temizi bu olur.Hocam isterlerse yapabiliyorlar 5 dakikalarını bile almaz, Dsl kablonuzu alete takacak ve ankastrede yaptığı gibi test yapacak yani olay bu. Ben daha önce kaç defa yaptırdım bu işlemi, oraya dokunmuyoruz dediklerine rastlamadım. Sizin bölgenizde çalışanlar farklı olabilir tabii.
Kabloda sorun yok diyorsanız bir de başka bir modemle deneyin o zaman.
Asus DSL-AC51 hep aynı modem hiç degiştirmedimYüksek hız alırken kullandığın modemle şimdi kullandığın modem aynı değil mi?
Modemin markası tam olarak ne?