TürkNet 60 Mbit'ten 6 Mbit'e düşmek

Olasılıkları yazayım, bir ön bilgi gibi olsun.
  • VDSL olarak kurulum yapılamıyor. Modemde sorun var?
  • VDSL olarak kurulum yapılamıyor. Türknet VDSL değil, ADSL olarak tanımlamış? (eğer Telekom çalışanı test yaptığında 60 Mbit çıktıysa bunu eleyebiliriz.)
  • Port değiştirilmiş, daha kötü bir porta aktarım yapılmış? (hat zayıflamasının gayet iyi olması bu durumu çürütüyor.)
  • Bina içi kablolamada sorun var? Telekom çalışanı testi binadaki ankastrede mi yoksa evinize çıkıp evdeki prizden mi yaptı?
  • Sorun başlamadan önce VAE'deydiniz, sonrasında YAPA'ya geçirildiniz? Yoksa hep YAPA'da mıydınız?
Şimdilik bunları bir yanıtlayalım. Eleye eleye, deneye deneye buluruz hocam sorunu.

Benim modemle senin modem aynı aşağıda söylediğim gibi bir denemekte fayda var.

Aşağıdaki gibi seç ayarları:

VDSL kurulum yapmak için kullanıcı adı parola gir ileri manuel ayarlarla oynama zaten aktarım modu VDSL olarak görünüyor.Sende ne olarak görünüyor burası kurulum yaparken.

YAPA nedir?
Bir diğer xDSL hizmeti sunma metodu olan YAPA’da ise biz Türk Telekom santrallerine son teknolojiye sahip ve Türkiye şartlarında en iyi çalışacak şekilde optimize ettiğimiz kendi cihazlarımızı kuruyor, böylece santralden sonra veri akışını kendi aktif altyapımıza alıyoruz.

Modemi şöyle test ettim diyebilirim adsl modemimle şöyle düşündüm adsl 20mbite kadar destekliyor diye ama birşey degişmedi elimde vdsl modem zaten yok onu deneyemedim
Şimdi Bina içindeki kablolamayı bana telekomdan gelen kişi kontrol ettir dedi hız testini bina içinden kutudan yaptı benim eve gelen kabloya hiç bakmadı
Sorun yaşamadan önce de YAPA daydım nerdeyse 2 senedir böyle
Şimdi şöyle reset attıgımda da reset atmadan hızlı kuruma girdigimdede böyle çıkıyor gösteriyorum tekrar

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bir de evdeki prizden de test yaptırsaydınız. Ankastrede yüksek hız çıkıyorken evde düşük çıkıyorsa ya bina içi kabloda ya da modemde sorun var derdik o zaman. İsterseniz Telekom görevlisini tekrar çağırıp evdeki Dsl kablosunun olduğu prizden bir test yaptırın.

Dsl kablosu zaten ben 0 çektirmiştim cat6 apartmanın içinden eve giriyor odaya priz yok yani direk takıyorsun modeme ve bana gelen kişi biz oraya dokunmuyoruz elektirikçi çagır dedi ilgilenmedi açıkçası zaten telekom görevlisi zar zor yalvardım yakardım geldi daha gelmez sanmıyorum

Hocam isterlerse yapabiliyorlar 5 dakikalarını bile almaz, Dsl kablonuzu alete takacak ve ankastrede yaptığı gibi test yapacak yani olay bu. Ben daha önce kaç defa yaptırdım bu işlemi, oraya dokunmuyoruz dediklerine rastlamadım. Sizin bölgenizde çalışanlar farklı olabilir tabii.

Kabloda sorun yok diyorsanız bir de başka bir modemle deneyin o zaman.

Yüksek hız alırken kullandığın modemle şimdi kullandığın modem aynı değil mi?
Modemin markası tam olarak ne?

Ben telekom görevlisini çagırmak yerine şöyle bi çözüm daha iyi olur diye düşünüyorum.Zaten çagırsamda gelmicek adam geldi yüzüme bile bakmadan hızlı hızlı gösterdi gitti acelesi varmış gibi. Ben birinci kattayım zaten kapıyı açtıgım gibi solda duvarda kutuyu görebiliyorm modemi kutuya çekip ufak bi kabloyla baglayıp telefondan wifile baglanıp hız testi yaparım diye düşünüyorum bence en temizi bu olur.

Buda olmadı modemi denicem he modemde olmadı artık benim yapacaklarım sınırlı
Yüksek hız alırken kullandığın modemle şimdi kullandığın modem aynı değil mi?
Modemin markası tam olarak ne?
Asus DSL-AC51 hep aynı modem hiç degiştirmedim

Bağlantın ADSL görünüyor senin port VDSL olarak değiştirmeleri gerekli yapacak başka bir şey yok türknet müşteri hizmetlerine söylemen gerek ısrarla.

Arkadaşlar garip bir şey oldu alta resimler ekleyeceğim. Şimdi benim modem arayüz degerlerim böyleydi ben gittim apartmanın içindeki telefon hat kutusunda şu gördüğünü beyaz kalın kablo benim üstten çıkarıp bir alta aldım zaten resimle göstereceğim. Üsteki yuvarlakla işaretlediğim yerdeydi ben bir alta aldım küçük yuvarlakla işaretlediğim yere modem ara yüzde degerlerim değişti şimdi resimle göstereceğim.

Bu üste takılıyken hâli.

Bu da alta taktığım hâli.

Gördügünüz gibi her şey degişti bir anda. Sizce neyde sorun vardır? Benim tahminim buradaki portlarda. Eger öyle bir şey varsa benim yapmam gereken sanırım dışardan apartmana gelen benim hattı bulup yak1 konnektörle benim CAT6 kablomu birleştirmek bence en saglıklı böyle olur. Şunuda belirtmek istiyorum şu an bu halde bile sorun var. Ben daha 1 ay öncesine 60-70 MB VDSL'de alan biriydim VDSL şu an kuramıyorum bile hep ADSL kuruyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…