TürkNet ADSL'den VDSL'e geçiş soruları

Karasah

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler,
Ben, TürkNet 16 mbs internet kullanıcısıyım. Malum bugünlerdeki sebeplerden dolayı Online eğitim alıyorum ve kasmalar yaşıyorum. Altyapım 16 mbs destekliyordu ve ben de buna karşılık ne yaparım diye düşünürken baktım ki altyapı desteği 35 mbs çıkmış. Türk Telekom n USB VDSL2 modemi kullanıyorum.

Tecrübeliler için sorularım:
-VDSL'e geçmem kaç gün sürer?
-Geçiş süresince interneti kullanabilir miyim? (Ders için bu önemli)
-Yapmam gereken ek ayarlar var mı kablo değişimi kurulum falan?
-TürkNet Online işlemler arayüzünde paket değişikliği kısmından 35 mbs paketi seçmem yeterli olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu konunun bende takipçisiyim. Daha önce ADSL olarak kullanıyordum.

1. Ortalama 2-3 iş günü. Bölgedeki Telekom ekipleri hızlıysa 1-2 gün.
  2. Belli bir süreliğine evet. Geçiş yapılma sürecinde kullanamama durumun olabilir. Geçiş esnasındaki fiziksel duruma bağlı. Çok uzun bir kesinti olacağını sanmıyorum.
  3. Evet var. Geçiş yapıldıktan sonra modemini fabrika ayarlarına alıp sıfırdan VDSL kurulum yapman gerekiyor.
  4. Evet yeterli olur. Port varsa ve fiziksel durum uygunsa geçişini yapacaklardır. Oım'den bilgilendirmede bulunurlar.

Daha önce ADSL olarak TürkNet'den hizmet alıyordum. YAPA santrali bana çok uzak olduğu için ve benimde oraya bağlı olduğum için verimli hız alamıyordum. Şuanda VDSL olarak farklı bir firmadan hizmet alıyorum. Acaba VDSL olarak TürkNet'e geçiş yapsam alabileceğim hızım farklı olur mu? VAE santraliyle bana VDSL sağlayabilirler mi?

Teşekkürler cevap için. Kesinti 1 günden fazla olmaması benim için iyi olur bundan emin olmak istiyorum 1 gün olursa bir şekilde telefondan idare ederim ama fazlası sıkıntı olur. Geçiş yapmış olan birisi kaç gün kesinti yaşadığını yazabilir mi?

Hiç sürmez bile, paket yükselt dedim gittim VDSL modemi taktım 1 saate internete bağlandım.

1 günden uzun sürmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…