TürkNet Gigafiber ZyXEL VMG3625 T50B ile düşük Wi-Fi performansı

Rediron

Kilopat
Yer
İstanbul /Anadolu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus VP249QGR 144Hz 1Ms IPS / Corsair Spec Delta Mod Panel 6 Fan RGB / Corsair VS650 Psu / Asus B450M Dragon / Asus Tuf RTX 3060 / AMD Ryzen 5 5600 / Arctic Freezer 34 Duo / GSkill 2x8 16GB 3200mhz / Adata SX8200 Pro 512GB / Seagate Barracuda 2TB / Logitech G29 + Shifter / Logitech G512 / HyperX Pulsefire Haste / SteelSeries Arctis Nova 1/ Windows 11 Pro / Türknet Fiber 1000Mbps / PS2 / PS3 / PS4
Selamlar. TürkNet Gigafiber ile 5-6 aydır bu routerı kullanıyorum fakat hiç memnun değilim. Wi-Fi 5 olması çok önemli değil benim için, 5 GHz’de 300-400 görsem de yeter. Fakat 2.4 GHz rezalet ötesi. Yakında 60-70 Mbps çıksa da biraz uzaklaşınca ya da araya bir kapı duvar girince hız 5’lere düşüyor. Telekom’da 100 Mbps tarife ile kullandığım eski routerım balkonda 2.4 GHz için 30 Mbps gibi çekiyordu. Bu router 2-3 Mbps çekiyor. 5 GHz’de çekim alanı dışında kalıyor. İnternet sayfası yükleyemiyorum balkonda mesela. Ya da 2.4 GHz bağlı yazıcımdan çıktı alamıyorum, kesik kesik yazdıramıyor. 10 senedir wireless çalışan yazıcıya seneler sonra kablo takmak zorunda kaldım. Son sorunum da routerdan mıdır bilmiyorum, 2019’dan beri R6S oynuyorum. (Kablolu bağlı 950mbps görüyorum.) Senelerdir sabit 38-40 olan pingim Gigafiber altyapıya geçtiğimde daha iyileşir diye beklerken VDSL’e döndü adeta. Oyun menüsünde yine 40-45 eyvallah, oyun içinde 75 altına inmiyor. 90’lara kadar geziniyor. Yazlıkta 60mbps VDSL var, o sabit 67ms veriyor. İşin garibi stabilite de gitti. Kafasına göre oynuyor ping. Telekom’dan da TürkNet kullandım, böyle bir sorunum olmamıştı, nereden kaynaklanıyor bilemiyorum. Bir yardım ederseniz sevinirim.

Bu alıntıya bakmanı öneririm.

Bu alıntıya bakmanı öneririm.
Bunu boş bir vaktimde araştıracağım sağolun. Bufferbloat, OpenWRT, SQM terimlerini öğrenmem lazım öncelikle. Yinede cebimden para çıkması son tercihim olur. Türknet'in verdiği bildiğiniz bundan iyi denebilecek routerı varsa onları falan deneyebilirim belki. Kablolu bağlantıda oyun işini halletsem bile kafi. Halihazırdaki düzenim bozuldu yani, pek hoşnut değilim.

Vallahi hocam TurkNet'in sanırım şu an kullandığı tek cihaz elinizdeki cihaz olarak gözüküyor o yüzden değişim isteyebilirsiniz ama servis sağlayıcı cihazları genelde iyi olmaz.

Vallahi hocam TurkNet'in sanırım şu an kullandığı tek cihaz elinizdeki cihaz olarak gözüküyor o yüzden değişim isteyebilirsiniz ama servis sağlayıcı cihazları genelde iyi olmaz.
Aslında bundan önce kullandığım son modem, Telekom altyapısındayken Türknet kullanırken verilen ZyXEL DX3301 T0 idi. Yani iss modemi falan dersiniz ama mükkemeldi benim için çok memnundum. Çekimi, hızı, pingi, stabilitesi, bufferbloatu her şeyi 4 4lüktü. Hemde 100mbps için verdikleri modem WIFI 6ydı. Gigafibere geçince Telekomun modemi olduğundan aldılar maalesef. Sonrası durum bu işte.

Aynı modeme sahibiz. 5G Kablosuz test sonucu. 1-2 Haftaya GigaFiber gelince tekrar test yaparım.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-09-07 143626.png
    544,7 KB · Görüntüleme: 14
Aynı modeme sahibiz. 5G Kablosuz test sonucu. 1-2 Haftaya GigaFiber gelince tekrar test yaparım.
100mbps tarifedeyken benim de değerler +0 dı. (TT altyapısı, farklı modem). Merak ettiğim Türknet altyapısı mükkemmel mi değil, modem mi yetmiyordu. Ve modemin yetmediğine kaanat getirdim şimdilik. Bufferbloat testi falan uğraştım bundan sonra baya. Yapabildiğim en iyi sonuç aşağıda. Kablosuzu kötü hala ona yapacak bir şey yok. 1Gbpse yeterli gelmiyor modem, anca bu kadar oluyor ama iş görür düzeyde. Modemden kaynaklı ping kısmını hallettim gibi. Oyun tarafında da oyundan kaynaklı gibi gözüküyor, oyun ana menüdeyken olması gereken sunucuda bağlanmış oluyorum 35ms, maça girince uzak sunucuya atıyor 80ms. Ama ilginç olan, akşam 11.30-12den sonra bufferbloatumda, oyundaki uzak sunucuya bağlanmış olsam da pingim düşüyor. 80ms olan ping 40mslerde gezinmeye başladı. Gözlemlerim devam ediyor.

Dosya Ekleri

• cd610f722e89ea9d3bfd7992b254f2bd.png
    423,1 KB · Görüntüleme: 13
Modem firmware'yi zyxelden en güncel sürümüne güncelleyin, Modem Qos ayarını açıp paket sırası olarak işaretleyip kaydedin, Türknetin saha dolabına uzaklığını bir araştırmanızı tavsiye ederim lakin fiber teknolojisi olduğu için uzaklığın pek önemi yok, Ağınıza bağlanan başkaları yoktur umarım, 5G'de 867Mbps kablosuz değer veriyor, 2.4G'de 300Mbps, Modeme kablosuz bağlanan aygıtlarda dual band özelliği varsa kablosuzda iyi sonuçlar verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…