TürkNet indirme hızının düşmesi

Takeda

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, 1 aydır aktif TürkNet kullanıcısıyım. 100 Mbit fiber abonesiyim. Hız testlerinde 110-120 Mbps arası download, 9-12 Mbps upload sonuç alıyorum. Fakat Steam, Epic Launcher, Uplay veya Microsoft Xbox üzerinden oyun indirdiğimde bu hız 12-15 Mbit arasına düşüyor. Bunun kesin bir çözümü var mıdır?

Tam emin olmak için soruyorum, 1 MB/s - 1,5 MB/s ile mi indiriyorsunuz? Bu şekildeyse dağlar kadar fark var hız testi sonuçlarıyla. Başka yerlerden indirme yaptığınızda da durum böyle mi?

Tam emin olmak için soruyorum, 1 MB/s - 1,5 MB/s ile mi indiriyorsunuz? Bu şekildeyse dağlar kadar fark var hız testi sonuçlarıyla. Başka yerlerden indirme yaptığınızda da durum böyle mi?
12 ila 15 MB/s ile indirme yapıyorum. Terimleri pek bilmiyorum kusuruma bakmayın. Hız testinde ise 110 civarı MBPs sonuç alıyorum.
Gayet normal değerler. 1 bölü 8 yaparak normal sonuçlara ulaşılabiliyor. 100/8 = 12.5 indirme hızı. Gayet iyi değerler.
Teşekkür ederim. Bilmiyordum nasıl bu sonuçlara ulaşıldığını. 1/8 olmasının nedeni nedir?
12-15 Mb/s arasına mı düşüyor yoksa 12-15 MB/s arasında mı?

MB/s ise Mb/s ile MB/s aynı terimler değildir. 1 bayt 8 bittir, 1 MB 8 Mb'dir. İşleme dökersek 100 Mb/s eşittir 12,5 MB/s'dir, yani hızlarınızda bir sorun yok.
Teşekkürler. Terimleri pek bilmiyorum kusuruma bakmayın.
Sizin 12-15 dediğiniz değerler MB/s cinsinden olmasın?
Evet MB/s cinsindenmiş benim hatam, üzgünüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı