TürkNet indirme hızının düşmesi

Takeda

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, 1 aydır aktif TürkNet kullanıcısıyım. 100 Mbit fiber abonesiyim. Hız testlerinde 110-120 Mbps arası download, 9-12 Mbps upload sonuç alıyorum. Fakat Steam, Epic Launcher, Uplay veya Microsoft Xbox üzerinden oyun indirdiğimde bu hız 12-15 Mbit arasına düşüyor. Bunun kesin bir çözümü var mıdır?

Tam emin olmak için soruyorum, 1 MB/s - 1,5 MB/s ile mi indiriyorsunuz? Bu şekildeyse dağlar kadar fark var hız testi sonuçlarıyla. Başka yerlerden indirme yaptığınızda da durum böyle mi?

12-15 Mb/s arasına mı düşüyor yoksa 12-15 MB/s arasında mı?

MB/s ise Mb/s ile MB/s aynı terimler değildir. 1 bayt 8 bittir, 1 MB 8 Mb'dir. İşleme dökersek 100 Mb/s eşittir 12,5 MB/s'dir, yani hızlarınızda bir sorun yok.

Tam emin olmak için soruyorum, 1 MB/s - 1,5 MB/s ile mi indiriyorsunuz? Bu şekildeyse dağlar kadar fark var hız testi sonuçlarıyla. Başka yerlerden indirme yaptığınızda da durum böyle mi?
12 ila 15 MB/s ile indirme yapıyorum. Terimleri pek bilmiyorum kusuruma bakmayın. Hız testinde ise 110 civarı MBPs sonuç alıyorum.
Gayet normal değerler. 1 bölü 8 yaparak normal sonuçlara ulaşılabiliyor. 100/8 = 12.5 indirme hızı. Gayet iyi değerler.
Teşekkür ederim. Bilmiyordum nasıl bu sonuçlara ulaşıldığını. 1/8 olmasının nedeni nedir?
Teşekkürler. Terimleri pek bilmiyorum kusuruma bakmayın.
Sizin 12-15 dediğiniz değerler MB/s cinsinden olmasın?
Evet MB/s cinsindenmiş benim hatam, üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…