Altyapımın tahmini olarak desteklediği son hız 75 Mbps'ydi. Biz de TürkNet'ten 10 TL fark ile 35 Mbps olan tarifeyi 75 Mbps download 4 Mbps upload olan tarifeye çıkarttık, onu kullanıyoruz. Yaklaşık olarak 6 aydır neredeyse hiçbir sorun yaşamadım. Hatta vadedilen hız 75 Mbps iken aldığım hızlar Wi-Fi'den bağlanmama rağmen 91-92 Mbps download; 8 Mbps upload. Günün boş saatlerinde ise 102-105 Mbps download; 8 Mbps upload civarlarına çıkıyordu. Fakat şu sıralar inanılmaz derecede sorun yaratmaya başladı. Günde yaklaşık 5-10 kere internet bağlantımda kesintiler oluşuyor, ping değerlerim 8-10K civarlarına çıkıyor. Download ve upload hızlarım ise 33 ila 50 Mbps arasında değişiyor upload hızım ise tam anlamıyla 2 katına düştü 4 Mbps civarı alıyorum. Modem arayüzünde internet hizmetime baktığımda hızımın kesilmediğini ve değerlerin normal olduğunu görüyorum ama download margin değerim 10 db altına düşmüş ve download anlamımda error pkts puanları sürekli olarak yükselişte. Bu durumda ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. TürkNet'e çok fazla destek kaydı açtım konu ile alakalı ama "altyapıda sorun yok, anlık kopma yaşamışsınız, sorun görmediğim için kaydı kapatıyorum" deyip aradan sıvışıyorlar. Düzgün internet hizmeti alabilmek için "Hizmeti iptal ettireceğim." deyip tehdit mi etmek gerekiyor anlamadım. Varsa benim yapabileceğim bir şey, pek fazla anlamadığım için bu konulardan sizlerden yardım istiyorum. Modemdeki değerleri ve hız testini ekler kısmına koydum, inceleyebilirsiniz.
Ekler: