TürkNet İnternet Kopma sorunu

Makaleler
1
Merhaba, bir aydır TürkNet kullanıyorum. Son birkaç gündür internette kopmalar yaşıyorum fakat hemen geri geliyor. Geri geldiği zaman VDSL olarak değil ADSL olarak bağlantı kuruyor. Modemi açıp kapatmam, TürkNet sitesinden bağlantı yenilemem veya modem ayarlarından yeniden başlatmam durumu değiştirmiyor fakat modeme gelen DSL kablosunu çıkarıp takınca yeniden VDSL ile bağlantı kuruyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Modem ayarlarında kullanıcı adımız ve şifremiz hem ADSL kısmında hem de VDSL kısmında yazılı. Bundan kaynaklanan bir durum olabilir mi?

Bende turknet kullanıyorum virüs yüzünden bu kopmalar oluyor maalesef sadece turknette değil ama çoğu internet şirketlerinde bunlar oluyor artık idare edeceğiz.

Bende turknet kullanıyorum virüs yüzünden bu kopmalar oluyor maalesef sadece turknette değil ama çoğu internet şirketlerinde bunlar oluyor artık idare edeceğiz.
Kopma ile ilgili pek derdim yok açıkçası hemen geri geliyor. Normalde VDSL ile 35 Mbps indirme alıyorum, kopup geri geldikten sonra ADSL ile bağlanıyorum ve indirme hızım 11 Mbps oluyor. DSL kablosunu çıkarıp takınca yeniden VDSL aktif oluyor ve hızım 35 Mbps'ye çıkıyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Modem ayarlarından multi mod ayarı varsa kapatın sadece VDSL olarak kurulum yapın. Sinyal seçme ayarı varsa onuda VDSL profilinden 17a olarak ayarlayın.

Modem ayarlarından multi mod ayarı varsa kapatın sadece VDSL olarak kurulum yapın. Sinyal seçme ayarı varsa onuda VDSL profilinden 17a olarak ayarlayın.
Sinyal seçme ayarı var mı bilmiyorum ama kullanıcı adımızı girdiğimiz kısımlarda ADSL için olan yerdekileri sildim şimdi.

Benim internet hızım 13 MBPS ancak komadan sonra 2 Mbps oluyor normal yani.

Evet yeniden bir kopma yaşadım. VDSL ile bağlantı sağladım ama hız yine düştü. 35 Mbps olmasını sağlamanın tek yolu DSL kablosunu çıkarıp takmak sanırım.
Ekleme: Modem ayarlarından DSL yenile dedim ve düzeldi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…