TürkNet kota sorunu

Norapler

Decapat
Merhabalar, 100 Mbps download 4 Mbps upload sabit olarak 7 ms değerlerini alırken şu an için aşağıdaki ek görselde ki değerleri alıyorum. Oyunlar hiç olmadığı kadar laglı ve bağlantı problemli. Genel bir yavaşlatma mı söz konusu yoksa sadece şu an bende mi böyle bir durum var?

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    20,7 KB · Görüntüleme: 38
Merhabalar, 100 Mbps download 4 Mbps upload sabit olarak 7 ms değerlerini alırken şu an için aşağıdaki ek görselde ki değerleri alıyorum. Oyunlar hiç olmadığı kadar laglı ve bağlantı problemli. Genel bir yavaşlatma mı söz konusu yoksa sadece şu an bende mi böyle bir durum var?
Modeminizi açıp kapamayı ve sıfırlamayı deneyin.

evde şuan interneti kullanan tek kişi benim, modem aç kapa vb işlemleri yaptım bakalım gün sonunda ne olacak şuan için bu kota ve sınırlama olayı için haber açıklama göremedim.
şuan fark ettim indirme yaparken hızımı olması gerektiği gibi alabiliyorum, oyuna giriş yaptığımda ise yavaş bağlantı ve ping sorunu devam ediyor garip.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    3,3 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Aynı şekilde 5 ms olan ping bugün bende de 23ms. Herhalde trafik yetersiz kalıyor herkes evde olunca...

Genel bir yavaşlama ayrı yavaşlatma ayrı... Arkadaşlar açıklamaktan gına geldi. DH'de sürekli her İSS için aynı şeyler yazılıyor. Orada yazdığımıda buraya yazıyorum;

Arkadaşlar bir sorun olabilir, evet hızınız bir şekilde düşüyordur ama bu firmaların sizin hızınızı bilinçli olarak kısıtladığı anlamına gelmez. Böyle bir şey olsa kullanıcılan çoğuna yapmaları gerekir. Forumda her hafta 10 defa bir ISS'e bu yafta atılıyor, işin teknik ve mali kısmını az buçuk bildiğimi düşünüyorum. Sizin yüksek hızla ISS omurgasına yapacağız 200 gb fazla kota firmaya dokunmaz bile...

Bu günlerde internet kullanımı baya yüksek, ben TürkNet'in kendi fiberinin olduğu bir santralden hizmet aldığımdan böyle sorunlar yaşamıyorum ama kendi omurgası olmayan yerlerde trafik omurgasına geçene kadar TT'nin fiber ağını kullanıyor. TT'nin de çok yüksek kullanıcı sayısı olduğundan trafik sature oluyor. (Doyuma ulaşıyor)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı