Türknet Nasıldır, Geçilir mi?

Ben pazartesi günü Türk Telekom' dan Türknet' e geçtim. TT' da 16 megabite kadar deyip 9-10 megabit ancak alabilirken. Türknet'te 12-13 sabit alıyorum. Ping değerleri ikisininde aynı. VDSL modeme geçsem durum ne olur bilmiyorum. Ancak şu an memnunum. Ayrıca taahhütsüz oluşu, 150GB AKK ve 4*50 GB hediyesi de cabası. Geçmenizi tavsiye ederim.

TürkNet bana göre aralarından en iyisidir. Gerek hız olsun gerek ise müşteri ile ilgili sorunları gidermekte olsun. Süperonline ona göre daha kötü. Şahsen bir yıldır Modem yüzünden Ping sorunu yaşıyorum ve ne arayan ne de gelip Modem'i değiştiren var. TTNET ise adı üzerinde yani. . Aslında TürkNet'e geçince sorun kalmayacak diye bir şey de yok.

Şu an Türk Telekom kullanıyorum. Bu kadar kaypak bir firma olamaz. Her fırsatta kazıklamaya çalışıp, karşılığında rezalet bir hizmet sunuyorlar. Şu taahhüt bitsin diye gün sayıyorum valla.
Al benden de o kadar. Yahu Müşteri Hizmetlerine ulaşamıyoruz daha. Yok bakım varmış yok o varmış. Ya da direk Telesekreter ''Modem ayarlarınız güncellendi iyi günler'' lafını söyleyip kapatıyor. 1 Yıl oldu tek yapacakları şey gelip Modem değiştirmek.

Saçma sapan sistemlerinden dolayı ev telefonunu kapatamıyoruz. Sonra yeni bir kampanya yaptık aynı internetinizin yanına Tivibu vereceğiz ve fiyat aynı olacak hiçbir şekilde değişmeyecek diye üstüne basa basa söyledikten 1 ay sonra Tivibu için ekstradan aylık 15 TL istendiğini öğrendik. Dolandırıcılıkta üstlerine tanımam doğrusu.

Zamanında bizden de az koparmadılar. Yıllarca hep değişik faturalar geldi. Türk.net fatutası sabit. 1 kuruş fazladan bile almıyorlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2017-07-12-15-18-44.png
    51,5 KB · Görüntüleme: 259
Merhaba. Ben de Bursa/Osmangazi'de oturuyorum. Türknet'e geçeli yaklaşık bir ay oldu. Sorularını kısaca cevaplandırmaya çalışacağım.

1-) Verilen hızın tamamına yakınını alıyorum. 50Mbps paketimden 48Mbps alıyorum. Dalgalanma olmuyor. Kotayı aşmadığım sürece 48Mbps. Kotayı aştıktan sonra 16Mbps. Gece 2-8 yine 48Mbps.

2-) Hayır öyle bir şey yok.

3-) Saha dolabının evinize uzaklığı, ev içine gelen kablonun tek parça halinde olmaması gibi sebeplerden dolayı hızınız değişkenlik gösterebilir.

4-) Hayır. Geçiş süreci o kadar uzun değil. Maksimum bir hafta içinde geçersin. Gerekli evraklar onların eline ulaştıktan sonra 4-5 gün içinde kullanıcı adın ve şifren gelir. Geçiş sürecinde şimdiki internetini kullanmaya devam edersin.

5-) Kullanıcı adın ve şifren geldiğinde modemini ADSL olarak kuracaksın. Kurduktan sonra Turknet MH'yi arayarak VDSL'e geçiş yapmak istediğini belirteceksin. Benim VDSL'e geçişim MH'yi aradıktan 1 saat sonra gerçekleşmişti.

Hattında herhangi bir değişiklik olmayacak. VDSL bağlantı bakır kablo ile sağlandığı için evine gelen kabloyu kullanmaya devam edeceksin.

Bunların dışında sormak istediğin soru varsa sorabilirsin.

Dostum 4 yıl önce falan TTNET kullanıyordum 16 MB ADSL paketim vardı gayette güzel 16 MB sabit alıyordum son yıllarda TTNET hiç güzel değil çok sorun şikayet tabi sallama diyeceksiniz ama eskiden TTNET bayağı iyi bir firmaydı sonradan iğrenç, vasat, teknik servisi servis denmez bir firma oldu. O yüzden artık TTNET almayın kullananlar taahhüt bittiği zaman Uydunet şuan kullandığım 100MB olan süper internet, Superonline kullanmadım ama şikayeti az ve güzel interneti olan bu firmalardan alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…