TürkNet sabit olmayan hızın nedeni modem mi?

Makaleler
3
Yer
Amasya Geydoğan
Daha fazla  
Benim tavsiyem ile arkadaşım TürkNet'e geçiş yaptı. Hız testi yaptığında 130 MBİT aldığını gördüm. Ben hiçbir zaman 95 MBİT'i geçemedim sanki hep oraya sınırlandırılmış gibi. Bugün TürkNet forumda konu açtım ve bu sorunu yaşayanların ortak özelliğinin Nokia gpon kullanması. Diğerleri hep farklı markalar kullanıyor. Mesela arkadaşımın ki bu

Sorun yaşayanların ki bu:

Bu sorunu yaşayanlar var mı? Not olarak modem ve paketlerimiz aynı.

Çoğunluk evde olduğu icin internetlerde dalgalanma olabiliyor ben turkcell kulanıyorum 35 megabit internet 3'e bile düşebliyor.

GPON ve modem-PC ara bağlantılarında 1000 Mbps destekleyen kablo kullanılmasına rağmen 95 Mbps'yi geçemiyorsanız santral tarafından hızınızı kısıtlamışlardır. Bazı müşterilerin hızını kısıtla(ya)mıyorlar, bu yüzden 110-120 Mbps'yi görebiliyorlar.

Ben de Türknet kullanıyorum.
5 GHz ile 1 oda fark rağmen 130 Mbps çıkıyor. Steam'de 14 MB/s indiriyor.
Ve başlarda, testi başlatınca 300 Mbps civarı gösterip yavaşça 150'lerde sabitleniyordu. Neden öyleydi bilmiyorum. Şimdi 20'lerde başlıyor sonlarda 130 sabit.

Benim sorunumu yaşayanların ortak sorunu Nokia marka pon kullanmaları. Gpon değiştirip öyle deneyeceğim. Çünkü aynı sitede oturan arkadaşım da 130 MBİT leri görebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…