21 Ocak günü Netspeed'i arayarak başvurdum, gerekli evrakları da 2 gün sonra kargoladım (ücretsiz) ve 25 Ocak günü internetim değişti. Tek yaptığım şey belgeleri iletmekti. İnternetler arasındaki farkı resimlerle göstereceğim.
Yukarıdaki resimde gördüğünüz TürkNet'den aldığım hizmet (Fiber FTTB).
Bu resimdekiler de Netspeed'e ait. PacketLoss testini TürkNet'de ss almayı unutmuşum fakat TürkNet'de paket kaybı hiç yoktu (0.0%).
Sonuç olarak şunları söyleyebilirim ki: Ping ve paket kaybı gibi konular sizin için çok önemliyse TürkNet bu konuda çok yatırım yapıyor o yüzden problem yaşamazsınız diyebilirim. Netspeed ise download/upload konusunda TürkNet'den bir farkı yok çünkü altyapı aynı, benim oturduğum yerde Netspeed'in POP noktası olmadığı için pingim TürkNet'e göre yüksek. Valorant'da 20 ping alırken 30'a çıkmış onu fark ettim. Bu tarz konular sizin için önemsizse ve sadece ucuz fiyata yüksek hızlı internet kullanmak istiyorsanız Netspeed gibi Comnet gibi firmalara bakabilirsiniz. Benim maddi durumum iyi fakat daha ucuza aynı indirme/yükleme hızını alabiliyorken fazla fiyat ödemenin saçma olacağını düşündüm. Biliyorum yakında buna da zam gelecek fakat taahhüt olmadığı için canım hangisini istiyorsa ona geçerim, online oyun çok oynuyorsanız ve maddi durumunuz iyiyse en iyisi TürkNet tabii ki.
Altyapı aynıyken paket kaybı az olması için Türknet mantıklı o zaman. Yani aynı hızda aynı altyapı varken gidip paket kaybı yaşamayı istemem. Hayırlı olsun diyelim adet yerini bulsun.
Fiyat olarak ne kadar ödüyorsunuz ve paketiniz nedir?
Altyapı aynıyken paket kaybı az olması için Türknet mantıklı o zaman. Yani aynı hızda aynı altyapı varken gidip paket kaybı yaşamayı istemem. Hayırlı olsun diyelim adet yerini bulsun.
Fiyat olarak ne kadar ödüyorsunuz ve paketiniz nedir?
Fiyat 160TL; altyapınızdan maksimum hizmeti alabileceğiniz 2 ISS var, birincisi Türk Telekom çünkü altyapı onların, ikincisi TürkNet çünkü çok yatırım yapıyorlar düşük gecikme için.
Sanırım altyapınız adsl veya vdsl, bu tarz altyapılarda alabileceğinizin bir sınırı oluyor maalesef. Fiber altyapı ile aynı hizmeti alamazsınız hangi ISS'e geçerseniz geçin. 50mbps için TürkNet'e 250TL ödemek sizin için sorun değilse TürkNet'e geçebilirsiniz. 160TL ödeyeceğim Netspeed'e.