TürkNet'e geçilir mi?

Yer
Edirne
Daha fazla  
Meslek
İş Veren
Arkadaşlar iş yerimde Uydunet kullanıyorum ve memnunum fakat evimde TTNet 100 Mbps interneti sıkıntı olmadan aylarca kullandım. Fakat evde vakit geçiremediğim için ve eşime 100 Mbps gerek olmadığı için hata yapıp 16 Mbps Vodafone ev internetini seçtim. Seçtiğim günden beri sıkıntılı bir durumda. Sürekli hız sorunları yaşanıyor ve bir türlü çözüm sağlamıyorlar. Dalga geçer gibi evdeki tüm cihazlarınız sorunlu gibi saçma cevaplar bile aldığım oldu. Sizde TurkNet nasıldır? Başvuruda bir ay açılması sürüyor dediler, müşteri hizmetleri yok ve açtıktan sonra muhatap yok dediler, hız sorunları hep var dediler. Üyeliği sonlandırmak zor falan dediler. Aranızda kullanan var mı? Düşünceleriniz nedir?

Genel olarak memnunum ayrıca, bir yakınımızı geçirdik, belgeler ellerine ulaştıktan sonra en fazla 1 hafta içerisinde kullanıcı adı verildi ve bağlantı sağlandı. Hatta vodofone interneti sizin iptal ettirmenize gerek yok, onlar hallediyor hepsini. AKK yok, çoğu zaman 75 Mbit bağlantıdan, 5-6 Mbyte'ları görüyorum ortalama.

Kesinlikle önermem ne TürkTelekom ne TürkNet iki internet sağlayısını aylık 100 TL ödeyerek kullandım (bence) rezaletti bir SüperOnline edemediler. Paraya kıyıp SüperOnline'ye geçmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Başka bir eve taşındık. Zar zor nakil aldırdık. Bir tane adam göndermediler ankastre kutusuna bağlantı yapması için 2 ay boyunca hiçbir sonuç alamadık. Eninde sonunda ayrıldık Türknetten. Lanet Firma

Müşteri hizmetleri nasıl? Sorun olunca cozuyorlar mı? Vodafone sorunum hat degerlerim cok iyi olmasina ragmen surekli hiz dusup yukselmesi yasiyorum. Mesela You Tube video izlerken bir 1080P oluyor birden dusuyor 144P. Birden anlik dusus ve yukselisler var. Modem degistirdim, port degisti sorun hep ayni. Sorun port veya hat degerlerim degil. Sorun Vodafone.

Valla çoğu zaman ulaşılıyor, her denemede ulaşmıştım, ulaşmada sorun yok. Sorun olduğu zaman genelde hat değerlerine bakıyorlar. İyi ise iyi diyorlar. Bir ara çok kopma oluyordu hat değerleri iyi dediği halde arıza kaydı bıraktık, gelip baktılar santralden de kaynaklanmıyor dediler. Ama kopmalar devam ediyordu, 1 hafta sonra kendiliğinden düzeldi. Bir o zaman sıkıntı olmuştu. Ortak kullandığımız için hat başkasının üzerine fazla gidemiyorum üstlerine. Uğraştığım zaman hat sahibi meşgul olduğu için uğraşamıyordum. Ama kendi üzerime olsa sonuna kadar uğraşırdım. Yani arada altyapı kaynaklı kopmalar oluyor tahminimce, hat değerleri iyi olsa bile, sen derdini anlatamıyorsun. Kendiliğinden çözülüyor sonra. TT bilerek mi yapıyor anlam veremiyorum. Çoğu zaman sıkıntı yok. İndirme hızları gayet iyi, aynı altyapıları kullanıyorlar zaten. Taahhüt de yok zaten dener bakarsınız 1-2 ay, olmuyorsa bırakırsınız bence.

Doğru söylüyorsun denemekten bir şey olmaz. Kapatmak için muhatap bulursak sıkıntı yok. @Silinen üye İş yerimde Uydunet çok memnunum fakat oturduğum yerde tek alt yapı Türk Telekom.

1 aya yakındır Türknet kullanıyorum. İlk 2 hafta 3 Mbit gibi bir hızla süründük. Sürekli arıza kaydı bıraktığım için sık sık arıyorlardı ve hep kibarca sorunu anlatıyordum. Sürekli sinyalinizi yeniledik, hızınız yükselecek gibi sözler kullandılar ama sonuç yine 3 Mbit.

2 haftanın sonunda akşam arıza talebi bildirirken internetten hiç memnun olmadığımı, böyle devam ederse en yakın zamanda Türknet'ten kurtulacağımı ve başka servis sağlayıcıya geçeceğimi belirttim.

Sonrasında da sabah kahvaltı yaparken eve Telekom çalışanları geldi ve saha dolabından kabloları yenilediklerini söyledi, değerleri kontrol etti. Hemen hız testi yaptım ve o günden beri sabit 13 Mbit alıyorum. Düşme kesilme ve yükselme olmadı şu ana kadar.

Ocak ayında VDSL'e geçişinizi yapıp hızınızı 35-50-75 Mbit'e çıkaracağız dediler ve 3 gün önce hattınız VDSL'e geçirilmiştir, 35 Mbit kullanabilirsiniz diye mesaj attılar. Dün modemden VDSL geçişi yaptım ve tam da tahmin ettiğim gibi bağlantı kurulamadı. Hala dedelerimizin teknolojisi olan ADSL'i kullanmaktayım

Tahminim yakın zamanda telekom ekipleri saha dolabından port değişimi yapar ve sonrasında 35-50 Mbit hızlara ulaşırız diye düşünüyorum.

Özetle ben hız sorunu haricinde sorun yaşamadım, hız sorunu da şimdilik ölümcül boyutta olmadığından çok da önemsemiyorum.

Arkadaşım 2 yıla yakın zamandır Türknet kullanıyor ve 45-50 Mbit arasında değişken bir hıza sahip.
1-2 ay öncesine kadar hiçbir sorun yokken, son zamanlarda özellikle de akşam saatlerinde kesilmeler oluyor.

İnternet geldiğinde sorunsuz 50 Mbit kullanıyor fakat gittiğinde de tam gidiyor.

Müşteri hizmetleri konusu da doğru. Sisteme kayıtlı numaradan aradığınızda ve kayıtlı numaradan işlem yapmak istediğinizde canlı operatör ile konuşamıyorsunuz. Tuşlara basa basa çıkışa yönlendiriyor.

Bunu aşmak için ya başka numaradan aramalı, ya da aradığınızda başka numara ile işlem yapmak istemelisiniz (yanlış hatırlamıyorsam 2 ye basınca oluyor)

Aklıma geldiği kadar iyi ve kötü yönlerini anlatmaya çalıştım. Genel anlamda %30 kötü %70 iyi gibi bir yorum yapabilirim kendimce.

Tabi hiç sorun yaşamayan da vardır, sürekli sorun yaşayan da vardır ama benim ve arkadaşımın yaşadıkları bu şekilde. O internet kurulumu için 2 ay beklemişti, ben de 4 5 gün denilmesine rağmen 2 hafta beklemiştim bunu da belirtmek istedim.

Fiyat olarak da eğer kaliteli hizmet alabiliyorsanız (hız düşmesi ve kopma olmadan) Türknet gerçekten fiyat konusunda lider. 50 Mbit AKN'siz internet kullanıp da 60 lira faturayla yırtabileceğiniz başka firma ne yazık ki yok.

Son olarak da şunu söylemek lazım. Hangi firmayı seçerseniz seçin, yakınınızda oturanlara o firmayı sorun. İnternette kopma oluyor mu, hız durumu nasıl cinsinden bilgiler alın.

Tabi hız ile ilgili sorularınızı sadece Facebook kullanan komşularınıza sormayın. Onlar 5 Mbit hıza bile "uçuyoruz, çok hızlı" diyebilirler

Her servis sağlayıcının da her yerde aynı performansı vermeyeceğini unutmayın.

3-5 kelimecik bişeyler yazdım ama yeterli olur umarım

Destan yazmissin usta tesekkur ederim. Cevremde Vodafone ve TurkNet kullanan hic yok. TTNet ve ayni alt yapida adsl Superonline var. TTNet VDSL bizim burda alt yapisi cok iyi ve sikinti yok. Dolayisiyla Vodafone bu alt yapiyi kullaniyor ne kadar sorun olabilir diyerek gectim. Sorunu hiz dusmesi degil tam olarak. Mesela bir test yapiyorsun ping 18 sonra 100 daha sonra 700 lerde. Mbps sabit 15.02 ile 15.45 arasi. Tarife 16 Mbps.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…