lasthyren

Hectopat
Herkese merhaba, geçtiğimiz günlerde Türksat 6A uydusunun uzaya fırlatılmasıyla Türkiye'deki haberleşme uydularına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Edindiğim bilgilere göre Asya kıtasının büyük bir nüfusunu daha etkisi altına alacak yayıncılık ve haberleşme açısından. Bunun dışında benim merak ettiğim bu uydu bizim ülkemizde tam olarak ne yarar sağlayacak, nasıl bir faaliyet gösterecek, uydunun genel olarak özellikleri nedir yayıncılık açısından? Bize artıları tam olarak ne olacak? Ya da izlediğimiz TV yayınları, canlı kanallar, kullandığımız internet vs. daha mı fazla kapasite sağlayacak? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılarıyla yanıtlarsa memnun olurum.

Alıntı...

TÜRKSAT 6A UYDUSU NE İŞE YARIYOR?

Türksat 6A uydusu, Türkiye'nin haberleşme kapasitesini artırmayı ve daha geniş bir kapsama alanı sağlamayı amaçlamaktadır. Uydu, özellikle şu alanlarda hizmet verecek:

Telekomünikasyon: Türksat 6A, Türkiye ve komşu bölgelerde telekomünikasyon hizmetlerinin kesintisiz ve yüksek kaliteli bir şekilde sunulmasını sağlayacak.

Televizyon Yayıncılığı: Uydu, televizyon yayıncılığı için de kullanılacak ve daha fazla kanalın daha geniş bir alanda izlenebilmesine olanak tanıyacak.

İnternet ve Veri İletişimi: Geniş bant internet ve veri iletimi hizmetleri sunarak, internet erişimini genişletecek ve hızlandıracak.

Kamu Hizmetleri: Türksat 6A, kamu kurumlarının iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak ve acil durumlar için güvenilir bir iletişim altyapısı sağlayacak

Alıntı...

TÜRKSAT 6A UYDUSU NE İŞE YARIYOR?

Türksat 6A uydusu, Türkiye'nin haberleşme kapasitesini artırmayı ve daha geniş bir kapsama alanı sağlamayı amaçlamaktadır. Uydu, özellikle şu alanlarda hizmet verecek:

Telekomünikasyon: Türksat 6A, Türkiye ve komşu bölgelerde telekomünikasyon hizmetlerinin kesintisiz ve yüksek kaliteli bir şekilde sunulmasını sağlayacak.

Televizyon Yayıncılığı: Uydu, televizyon yayıncılığı için de kullanılacak ve daha fazla kanalın daha geniş bir alanda izlenebilmesine olanak tanıyacak.

İnternet ve Veri İletişimi: Geniş bant internet ve veri iletimi hizmetleri sunarak, internet erişimini genişletecek ve hızlandıracak.

Kamu Hizmetleri: Türksat 6A, kamu kurumlarının iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak ve acil durumlar için güvenilir bir iletişim altyapısı sağlayacak
Bu sayede yani ülkedeki internet hızlarında artış mı olacak ya da daha fazla kanalın yüksek çözünürlüklü olması mı belirtilmiş? Biraz açıklar mısın lütfen?

Bu sayede yani ülkedeki internet hızlarında artış mı olacak ya da daha fazla kanalın yüksek çözünürlüklü olması mı belirtilmiş? Biraz açıklar mısın lütfen?
Açıkcası ben bir halta yarayacağını sanmıyorum. Zira 4G ile vaat edilen hız ortalama 300mbps ler idi peki kaç kişi o hızları aldı ?

GSM kapasitesinden bahsediliyor ama depremde gördük bütün GSM şirketleri çöktü kaldı.

İnternet hızımız dünya ortalamasına bakarsan en azından gelişmiş ülkelere kıyasla yerlerde zaten o yüzden ben bizim hayatımıza etki eden birşey olacağını sanmıyorum.

4K tv yayınları izleyen var mı mesela ?

O yüzden elalem 6G ye geçmeye hazırlanıyor biz daha 5i bile kullanamıyoruz kaldı ki uydu atacaz da adam akıllı hizmet alacağız. peeeehhh

Açıkçası ben bir halta yarayacağını sanmıyorum. Zira 4G ile vadedilen hız ortalama 300Mbps'ler idi peki kaç kişi o hızları aldı?

GSM kapasitesinden bahsediliyor ama depremde gördük bütün GSM şirketleri çöktü kaldı.

İnternet hızımız dünya ortalamasına bakarsan en azından gelişmiş ülkelere kıyasla yerlerde zaten o yüzden ben bizim hayatımıza etki eden bir şey olacağını sanmıyorum.

4K TV yayınları izleyen var mı mesela?

O yüzden elalem 6G ye geçmeye hazırlanıyor biz daha 5I bile kullanamıyoruz kaldı ki uydu atacaz da adamakıllı hizmet alacağız. Peeeehhh.

4G ve 5G'nin uydular ile bir bağlantısı yok. Mobil interneti telekomünikasyon firmaları baz istasyonları ile sağlıyor, eğer uydu ile mobil cihazlara internet mümkün olsaydı Starlink SIM kart verirdi kullanıcılarına, her yerde kullanılırdı internet.

4G ve 5G'nin uydular ile bir bağlantısı yok. Mobil interneti telekomünikasyon firmaları baz istasyonları ile sağlıyor, eğer uydu ile mobil cihazlara internet mümkün olsaydı Starlink SIM kart verirdi kullanıcılarına, her yerde kullanılırdı internet.
Peki sence bu saydığımız özellikler bize + olarak ne fayda sağlayacak bilgilendirir misin.

Peki sence bu saydığımız özellikler bize + olarak ne fayda sağlayacak bilgilendirir misin.
Ev kullanıcıları için ikisi artısı var. Birincisi uydu televizyonu yönünde faydaları olacak daha kaliteli yayın ve daha çok kanal desteği, ikinci artısı uydu interneti konusunda (diğer alternatiflere göre) daha ucuz ve daha hızlı internet erisimi miz olacak. Önemli faydaları daha çok kamu hizmetlerinde olucak, acil durumlarda kamu hizmetleri (iftaye, polis, jandarma) vb. İletişim kopmadan haberlesebilecek.

Bu sayede yani ülkedeki internet hızlarında artış mı olacak ya da daha fazla kanalın yüksek çözünürlüklü olm
Interneti etkilemez düşük hızlara devam ederiz.
ası mı belirtilmiş? Biraz açıklar mısın lütfen
Interneti etkilemez düşük hızlara devam ederiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı