Dostlar selamlar. Bu konu üzerinden 2 yıl taahhütlü Türksat Kablonet aboneliğimi sonlandırma sürecimi anlatacağım ve her gelişmede konuyu yeşillendireceğim. İlk önce abonelik sürecimi anlatayım.
Ankara'daki yeni evime taşındığımda tarih Kasım 2020 idi. Arkadaşımın evine taşınmıştım ve abonelik kendisi yabancı uyruklu olduğu için onun başka bir arkadaşındaydı. Ben taşındıktan bir süre sonra abonelik sözleşmesinin yenilendiğini bana söylemişti. Ancak detayları o da bilmiyordu.
Eylül 2021 tarihlerinde kendisi mezun olup evden ayrılınca ben de tüm abonelikleri üstüme aldım. Buna Türksat Kablonet aboneliği dahil. Aboneliği aldığımda fark ettim ki Kasım 2022'ye kadar bir taahhüt var. Bulunduğumuz Aralık ayının son haftasına kadar Türksat'ın internetini kullandım ancak hızından memnun değildim. İlk önce aboneliği sonlandırmaktan çekinsem de "Ulan hukuk son sınıf öğrencisi adamsın, seneye avukat olacaksın. Araştırıp öğrensene işin aslını." dedim kendime ve ilk önce avukat arkadaşlarıma danışarak ve kanunları okuyarak araştırmalarıma başladım. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 52. maddesinin 4. fıkrasına göre süresi 1 seneyi aşan abonelik sözleşmelerini cezai şart ödemeksizin feshedebiliyormuşuz. Ayrıca aynı madde Abonelik Sözleşmelerine Dair Yönetmelikte de mevcut. Bunun üstüne birkaç emsal karar baktım Yargıtay'dan ancak bulamadım. İçtihat aramaya halen devam etmekteyim.
Kanunen böyle bir hakkım var olduğunu öğrenince hemen sözleşmeyi incelemeye başladım. Cezai şart ödemem gerektiği yazıyordu.
Sırada nasıl bir yol izlemen gerek onu düşündüm. İlk önce Türknet aboneliği başlatacaktım. Sonra Türksat aboneliğimi iptal edecektim. Ardından bana cayma bedelini faturalandırdıktan sonra gidip THH'ye başvuracaktım. Ancak bu fikrimden vazgeçtim. Sürekli ben uğraşıyordum, bu sefer Türksat benle uğraşsın.
Geçen hafta Türknet'e başvurdum ve internetimi bağladılar. Ardından Türksat aboneliğimi iptal ettirdim. 688 TL cayma bedeli çıktı.
Eki Görüntüle 1257289
Şimdi de bekliyorum ve yüksek ihtimalle olacak şey şu:
Faturalandırıldıktan sonra kuvvetle muhtemel genel takip yoluyla ilamsız icra takibi dosyası açacaklar bana. Açtıktan sonra takibe icra dairesinde itiraz ederek takibi durduracağım. Eğer takibe devam etmek istiyorlarsa icra mahkemesinde itirazın iptali davası açacaklar. Artık tüm kozlarımı orada oynayacağım. Mahkeme lehime karar verirse ne âlâ. Ancak borçlu olduğuma dair kesin hüküm çıkarsa icra inkar tazminatı + yıllık %9 faiz ödeyeceğim. Bu mahkeme bitene kadar zaten mesleğimi çoktan icra etmeye başlar, Türksat haciz yoluna gitmeden borcumu öderim zaten. Ama haklı çıkacağıma eminim.
Evet değerli dostlar, her bir gelişmede bu konuyu hortlatacağım. Takipte kalın. Ben bu yolda bütün taahhüt mağdurlarının savunmasını yapacağım. Sizleri seviyorum, sağlıcakla kalın
Ayrıca sorularınızı da alabilirim.