Makaleler
1
Yer
/
Dostlar selamlar. Bu konu üzerinden 2 yıl taahhütlü Türksat Kablonet aboneliğimi sonlandırma sürecimi anlatacağım ve her gelişmede konuyu yeşillendireceğim. İlk önce abonelik sürecimi anlatayım.

Ankara'daki yeni evime taşındığımda tarih Kasım 2020 idi. Arkadaşımın evine taşınmıştım ve abonelik kendisi yabancı uyruklu olduğu için onun başka bir arkadaşındaydı. Ben taşındıktan bir süre sonra abonelik sözleşmesinin yenilendiğini bana söylemişti. Ancak detayları o da bilmiyordu.
Eylül 2021 tarihlerinde kendisi mezun olup evden ayrılınca ben de tüm abonelikleri üstüme aldım. Buna Türksat Kablonet aboneliği dahil. Aboneliği aldığımda fark ettim ki Kasım 2022'ye kadar bir taahhüt var. Bulunduğumuz Aralık ayının son haftasına kadar Türksat'ın internetini kullandım ancak hızından memnun değildim. İlk önce aboneliği sonlandırmaktan çekinsem de "Ulan hukuk son sınıf öğrencisi adamsın, seneye avukat olacaksın. Araştırıp öğrensene işin aslını." dedim kendime ve ilk önce avukat arkadaşlarıma danışarak ve kanunları okuyarak araştırmalarıma başladım. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 52. maddesinin 4. fıkrasına göre süresi 1 seneyi aşan abonelik sözleşmelerini cezai şart ödemeksizin feshedebiliyormuşuz. Ayrıca aynı madde Abonelik Sözleşmelerine Dair Yönetmelikte de mevcut. Bunun üstüne birkaç emsal karar baktım Yargıtay'dan ancak bulamadım. İçtihat aramaya halen devam etmekteyim.

Kanunen böyle bir hakkım var olduğunu öğrenince hemen sözleşmeyi incelemeye başladım. Cezai şart ödemem gerektiği yazıyordu.
Sırada nasıl bir yol izlemen gerek onu düşündüm. İlk önce Türknet aboneliği başlatacaktım. Sonra Türksat aboneliğimi iptal edecektim. Ardından bana cayma bedelini faturalandırdıktan sonra gidip THH'ye başvuracaktım. Ancak bu fikrimden vazgeçtim. Sürekli ben uğraşıyordum, bu sefer Türksat benle uğraşsın.
Geçen hafta Türknet'e başvurdum ve internetimi bağladılar. Ardından Türksat aboneliğimi iptal ettirdim. 688 TL cayma bedeli çıktı.

Şimdi de bekliyorum ve yüksek ihtimalle olacak şey şu:
Faturalandırıldıktan sonra kuvvetle muhtemel genel takip yoluyla ilamsız icra takibi dosyası açacaklar bana. Açtıktan sonra takibe icra dairesinde itiraz ederek takibi durduracağım. Eğer takibe devam etmek istiyorlarsa icra mahkemesinde itirazın iptali davası açacaklar. Artık tüm kozlarımı orada oynayacağım. Mahkeme lehime karar verirse ne âlâ. Ancak borçlu olduğuma dair kesin hüküm çıkarsa icra inkar tazminatı + yıllık %9 faiz ödeyeceğim. Bu mahkeme bitene kadar zaten mesleğimi çoktan icra etmeye başlar, Türksat haciz yoluna gitmeden borcumu öderim zaten. Ama haklı çıkacağıma eminim.

Evet değerli dostlar, her bir gelişmede bu konuyu hortlatacağım. Takipte kalın. Ben bu yolda bütün taahhüt mağdurlarının savunmasını yapacağım. Sizleri seviyorum, sağlıcakla kalın
Ayrıca sorularınızı da alabilirim.

Vay be hocam çok havalı gerçekten
Sonuçları bekliyor olacağım.

Olaylar ilginçleşicek gibi gözüyor.

Peki internet hizmetinden düzgün bir şekilde faydalanamazsak 1 yıl gibi bir taahütü iptal edip cayma bedelini ödemekten kaçmanın bir yolu var mıdır hocam?

Bende de Türksat var şu anda. Saat 19:00 ile 24:00 arası hızın 3/4 düşmesi çok kötü bir şey. Bende TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum.

Olaylar ilginçleşicek gibi gözüyor.

Peki internet hizmetinden düzgün bir şekilde faydalanamazsak 1 yıl gibi bir taahütü iptal edip cayma bedelini ödemekten kaçmanın bir yolu var mıdır hocam?
Hocam sözleşme edimlerinin yerine getirilmemesi sonucunu doğurur ve sağlayıcı temerrüde düşer. Biraz karışıklaşıyor işler orada. İptal ederseniz yine mahkemeye gidip haklılığınızı kanıtlamak durumunda kalabilirsiniz.
Bende de Türksat var şu anda. Saat 19:00 ile 24:00 arası hızın 3/4 düşmesi çok kötü bir şey. Bende TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum.
Taahhütünüz var mı?

İfadeler: T21
Hocam,emsal karar var ,dava dökümanları da var , kaydettiğim dökümanlar malesef disk arızasında hepsi silindi. Diğer forumda yanılmıyorsam süperonline başlıklarında biri eklemişti

EDİT: 1 yıldan fazla süreli sözleşmelerde, diyor acep 2 ay sonra da çıkma hakkı var mı hocam? Çünkü sözleşme 2 yıllık ,demiyor 1yılını doldur .Ben mi yanlış yorumluyorum yoksa!!!!
EDİT2: Bu olması lazım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
: 1 yıldan fazla süreli sözleşmelerde, diyor acep 2 ay sonra da çıkma hakkı var mı hocam? Çünkü sözleşme 2 yıllık ,demiyor 1yılını doldur .Ben mi yanlış yorumluyorum yoksa!!!!
Dediğinizi pek anlayamadım ama galiba bu cevabı arıyorsunuz:
Kanun tüketiciye istediği zaman feshetme hakkı tanımış. Tek şartı sözleşmenin belirsiz süreli ya da 1 yıldan fazla taahhütü olmasıdır. Bundan dolayı siz 13 aylık bir sözleşmeyi 11. ayda bile feshetseniz cayma bedeli ödememeniz gerekiyor.

Aynen hocam, aynı şeyi diyormuşum.Küçük bir eng laptoptan, telefon internetiyle yazıyorum virgül felan hak getire

Güncelleme
Bugün kafam kadar fatura gönderdiler. İcraya vermelerini bekleyecektim ancak vazgeçtim, bizzat bu akşa hakem heyetine başvuracağım. Ayrıca faturada iptal ettiğim güne kadarki kullanımımı da yansıtmışlar. Ayrıca onu ödemek zorundayım. O yüzden başvuruda daha detaylı yazacağım her şeyi. Burada da paylaşırım zaten.
Faturada nasıl detaylı kaleme aldıklarını görüyorsunuz, ayrıca "TCB" yani "Taahhüt Cayma Bedeli" olarak belirtmeleri işime geldi

"27 GÜN" yazan kalemler iptal ettiğim güne kadarki bedeller. Dediğim gibi ayrıca başvurumda o bedelleri ödemek istediğimi belirteceğim. Türksat'ı aradım, ilgili görevli bana ayrıca o bedelleri ödememin mümkün olmadığını söyledi. Biraz atıştık, hukuk son sınıf öğrencisine kanunları bildiğini ödemek zorunda olduğumu falan söyledi. Kendisini müşteri yerine koymasını istediğimde de yorum yapamayacağını prosedürleri aktardığını söyledi. "Kanunları biliyorsan simit sat onurlu yaşa" dememe varmadan telefonu kapattık zaten. Hakkınız dışında 5 kuruş para verirsem namerdim Türksat
Güncelleme
Dostlar hakem heyetine başvurmuş bulunmaktayım. Dün de Türksat'ın savunmasını istemişler sanırım. Bakalım icraya verilene kadar karar çıkacak mı göreceğiz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…