Türksat Kablonet internette ping yaşanıyor

Cybian

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yılların Türksat Kablonet kullanıcısıyım. Eskiden böyle bir problem yaşamazken şu an internet hızım 100 Mbps olmasına rağmen ping 70'in altına düşmüyor. Aradım, inceledim, her şeyi denedim fakat çözüm bulamadım. Önerisi olan var mı?

Destek talebi oluşturmalısınız bence öncelikli olarak.

Ardından evinizin içerisinde veya binanızın içerisinde kabloların ezilme ihtimali var. Eğer bu tip bir ezilme yaşandıysa size sorun yaşatıyor olabilir.

Müşteri hizmetlerini arayarak sorunu belirtebilirsiniz, angaranın neresindensiniz?

Hocam destek talebi istedim en az üç kez. Çok fazla bu işlerden anlayan biri değilim, her şeyi yenilediklerini sisteme güncelleme attıklarını ne kadar yalan varsa söylediler. Çankaya tarafındayım.

Hocam destek talebi istedim en az üç kez. Çok fazla bu işlerden anlayan biri değilim, her şeyi yenilediklerini sisteme güncelleme attıklarını ne kadar yalan varsa söylediler. Çankaya tarafındayım.
Çankaya tarafında TurkNet Gigafiber altyapısı mevcut diye biliyorum, ben dün geçiş yaptım aşırı memnun kaldım. 1 günde mi memnun kaldın derseniz de hocam yıllardır ev internetinde hiç böyle performanslar görmedim, bence sizde geçiş yapın.

Ping olayları biraz karışıktır. Bağlı olduğun SSG'den başlayıp, switchlerden, s/k'ya gelene kadar bir sürü olay vardır. Şehir içi rotasını bilmedigimiz bir durum olduğu için, ping'e mudahele olmaz. Routing'de de sıkıntı olabilir.. birsuru olay var. Kablonet docsis kullanıyorsun galiba?

DNS veya modem kaynaklı olabilir. DNS leri değiştirmeyi kesinlikle denemeni tavsiye ederim. Direkt modem üzerinden de değiştirebilirsin. Nasıl değiştireceğini bilmiyorsan turksatkablonet.com destek bölümünde bununla alakalı bir yardım bölümü var. Arama kısmından ulaşabilirsin. Ayrıca modem değişikliği talep edebilirsin. Eğer direkt değiştirmezlerse modem kiralık ise herhangi bir abone merkezine giderek modemi iade direk iade edebilirsin. Daha sonra tekrar modem siparişi girişini sağlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…