Merhabalar, şu an kullanmış olduğum internetim TurkNet VDSL2 altyapısı ile kullanıyorum. Hız değerlerim ise aşağıdaki gibi. Hiçbir şikayetim sorunum yok kopma vs. olmuyor. Tek sıkıntım, modem çok zayıf. Bu yüzden yeni bir modem almak için araştırdığımda 500 TL gibi bir masraf yapmam gerektiğini gördüm. Sizce hiç masraf yapmadan Kablonet fibere geçmeli miyim yoksa TurkNet kalıp modem vs. mi almalıyım? Kablonet 100 Mbps kadar hız verebiliyor. Upload ise 5 civarı fakat en büyük ve saçma sıkıntı 100 Mbps olan hız akşam 19:00 ve 24:00 saatleri arasında 24 Mbps düşüyor ki, benim de en çok kullandığım saat. Ayrıca TurkNet kalırsam ev içi kablolama çok eski olduğu için ona da ufak bir masraf yapmam gerekiyor.
Not: Şunu da belirteyim, Kablonet fiber altyapı fakat DOCSIS 3.0 olarak geçiyor. Yani yine bakır bir çeşidi olan koaksiyel kablo ile geliyor internet. Bu yüzden tam fiber diyemeyiz.
Kablonet'e geçerseniz hat kalitesi olarak bir tık daha iyileşecektir (Modem hariç) fakat aradaki fiyat farkına değer mi, derseniz tartışılır. Eski fiyatlar olsa önerebilirdim, ek TV vb. paketler olduğu için.
Hem fiyat hem de cihaz uyumluluğu açısından Türknet'te kalınması taraftarıyım. Kablolamanın fazla maliyeti olmaz. Sadece router/modem için bütçe ayırın yeter.
Biz de Kablonet 100 güldüren tarifeyi kullanıyoruz ben memnunum 19.00'dan sonra 25 Mbps'ye düşüyor oyun vs. indirirken sabah indiriyorum hep akşamda 25 Mbps yetiyor ping 9-10 civarı kutu apartmanın önünde olduğu için herhalde gündüz 99 Mbps alıyoruz.