Türksat kutusu fiber mi?

iamsezer

Megapat
Makaleler
5
Daha fazla  
Merhabalar, iş sebebi ile şehir dışındaydım, geldiğimde ise Türksat'ın binaya siyah kablo ile birlikte bir kutu koyduğunu gördüm. Konu ile ilgili görselleri aşağıya ekledim. Sosyal'de bazı konular gördüm, kimileri bunun fiber olduğunu, kimileri ise turuncu olmadığı için, gerçek fiber olmadığını söylemiş. Tam olarak bu kutu ve kablo nedir, eve kadar fiber midir? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. :)

Dosya Ekleri

• fiber_kutu.JPG
    fiber_kutu.JPG
    211,6 KB · Görüntüleme: 188
  • kablo_bilgi.jpg
    kablo_bilgi.jpg
    150,3 KB · Görüntüleme: 170
Kablonet; 2020'ye kadarki projelerinde DOCSIS, bu seneden itibaren FTTH altyapı sağlıyor.

DOCSIS altyapılarda bina kutusuna kadar fiber, sonra koaksiyel kablo ile daireye kadar internet sağlanıyor. FTTH'de ise daireye kadar gelen fiber internet, GPON cihazı ile CAT kablo olarak modeme aktarılıyor.

Sonuçta ikisinde de fiber kullanılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, iş sebebi ile şehir dışındaydım, geldiğimde ise Türksat'ın binaya siyah kablo ile birlikte bir kutu koyduğunu gördüm. Konu ile ilgili görselleri aşağıya ekledim. Sosyal'de bazı konular gördüm, kimileri bunun fiber olduğunu, kimileri ise turuncu olmadığı için, gerçek fiber olmadığını söylemiş. Tam olarak bu kutu ve kablo nedir, eve kadar fiber midir? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. :)

Kablonet altyapısı fiber diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı