Türü bilinmeyen böcek

CherArslan

Hectopat
Arkadaşlar bu böceğin türü nedir? Haşere olduğunu düşünmüyorum köyde tarlada görülen bir böceğe benziyor. Gece görmemiş olsam öldürmezdim ama koltuğun arkasından çıkınca o şokla maalesef Raid'i sıktım üzerine ben haşere sanmıştım.

1658916516415.jpeg

koltuğun arkasından çıkınca

"Dişiler duvarlara, tavanlara veya ev içinde bulunan masa, yatak takımı ve diğer mobilyalarda dahil herhangi bir nesneye 5 mm'lik küçük, sarımsı kahverengi bir yumurta kapsülü bağlar. Zarar görmüş mobilya ve eşya taşındığında ya da yer değiştirdiğinde, kahverengi bantlı hamam böcekleri evin diğer alanlarına hızlı bir şekilde yayılır."

Bu olabilir.

"Dişiler duvarlara, tavanlara veya ev içinde bulunan masa, yatak takımı ve diğer mobilyalarda dahil herhangi bir nesneye 5 mm'lik küçük, sarımsı kahverengi bir yumurta kapsülü bağlar. Zarar görmüş mobilya ve eşya taşındığında ya da yer değiştirdiğinde, kahverengi bantlı hamam böcekleri evin diğer alanlarına hızlı bir şekilde yayılır."

Bu olabilir.
Bu değil hocam. Maalesef değil diyemiyorum iyi ki değilmiş.

Bunun sırtı daha çok hani şu bahçelerde kırmızı böcekler vardır ya yine sırtı siyah kırmızı onlar gibi sertçe.

Ya baya bir arattım Raglius confusus diye bir böcek buldum bu böcekte Türkiye'de görülüyormuş fakat muhtemelen akraba falanlar çünkü sırt desenleri Raglius confusus'ların hepsi aynı fakat bununki farklı.
1658917468512.png

Bu üstteki attığım ile aynı ya. Belki benim evdeki erişkin değildi de bu erişkin değilse daha ne kadar büyüyorlar bu büyüktü. Bunlar bile ayrı tür sayılırsa herhalde Anadolu'da 50k endemik tür dediklerinin %70'i böyle.

Eve nasıl girdikleri sorun kendileri değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı