Sitesini kontrol etim, fanların hangi yükte ne kadar döndüğünü paylaşmışlar mı diye baktım fakat bulamadım.
Normalde güç kaynağının içerisindeki fana bir "curve" eklerler. Bu sayede fan belirli değerlerde belirli hızlarda çalışır.
Eğer güç kaynağı, sisteme 600-700W güç veriyorsa içerisindeki fanda ona göre hızlanacaktır. Fakat pek sesli çalışacağını düşünmüyorum.
Sitesini kontrol etim, fanların hangi yükte ne kadar döndüğünü paylaşmışlar mı diye baktım fakat bulamadım.
Normalde güç kaynağının içerisindeki fana bir "curve" eklerler. Bu sayede fan belirli değerlerde belirli hızlarda çalışır.
Eğer güç kaynağı, sisteme 600-700W güç veriyorsa içerisindeki fanda ona göre hızlanacaktır. Fakat pek sesli çalışacağını düşünmüyorum.
Stok soğutucudan orta kalite kule tipi soğutucuya geçerseniz ortalama 20-30 derece fark olur.Sistem tahminimce maksimum 300 wat tüketir diye düşünüyorum ekran kartım 200 wat işlemci 75 watı geçmedi.
Da videolarına baktımda fanı yukarıdaymış.
Peki bir şey sormak istiyorum OCCT de PC kapanıyor stok soğutucudan dolayı kule tipi alsam ne kadar fark eder.
Stok soğutucudan orta kalite kule tipi soğutucuya geçerseniz ortalama 20-30 derece fark olur.
Eğer güç kaynağı sizin sisteme ortalama 300-400W verecekse güç kaynağından gelen fan sesini duymamanız lazım. Sıkıntı olmaz yani.
Alacağınız soğutucunun performansı gayet iyi. Hangi işlemci ile kullanacaksınız ?Bunu alacağım. https://www.hepsiburada.com/id-cool...4XSCm7ilp7UGPym4SjcaAvp7EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Alacağınız soğutucunun performansı gayet iyi. Hangi işlemci ile kullanacaksınız?
Alacağınız soğutucunun performansı gayet iyi. Hangi işlemci ile kullanacaksınız?
Eğer BIOS'dan güç limitlerini yükselttiyseniz sistemin kapanması normal. Intel stok soğutucu yetmiyor.i5 11400F.
OCCT de direk 89 gorüyor. 15 saniye sonra PC kapanıyor.
Eğer BIOS'tan güç limitlerini yükselttiyseniz sistemin kapanması normal. Intel stok soğutucu yetmiyor.
Alacağınız soğutucunun performans videosu:
Eki Görüntüle 1405328
Eğer BIOS'tan güç limitlerini yükselttiyseniz sistemin kapanması normal. Intel stok soğutucu yetmiyor.
Alacağınız soğutucunun performans videosu:
Eki Görüntüle 1405328
Sizde o işlemci soğutucuyu aldıktan sonra yük altında ortalama 60-70 arası görürsünüz diye tahmin ediyorum.Maksimum 80 watt gorüyor zaten.
Sizce kaç dereceyi gorür Max.