TUF A15 laptoptaki vida nasıl çıkartılır?

hazikuu

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Laptopuma bakım yapmak istiyorum ama içini açtigimda 2 vidanın üst tünün bozuk oldugunu gördüm. Elimde 24 farklı tornavida var ama hiçbiri açmadı. Dışarıda bakım yaptırmak istemiyorum önceden de yaptım biraz vidayı zorlamıştım, nasıl çözebilirim?

Laptop ASUS TUF Gaming a15.

Dosya Ekleri

• 20250611_165548.jpg
    20250611_165548.jpg
    200,8 KB · Görüntüleme: 37
  • 20250611_165538.jpg
    20250611_165538.jpg
    163,8 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
3 yol var.
Vida ile tornavida arasına yüzey tutulumunu artırmak adına lastik koyarak yavaşça açmaya çalışın.
Vidaya metal parça yapıştırın.
Elinize güveniyorsanız dremel ile vidaya düz diş açın. Ben üstteki iki yol işe yaramadığında son çare bununla açtım 2 defa.

Bu arada geniş ağızlı yıldız açar bu vidaları. Bastırmaktan korkmayın. Ama bir daha aynı vidaları takmayın

3 yol var.
Vida ile tornavida arasına yüzey tutulumunu artırmak adına lastik koyarak yavaşça açmaya çalışın.
Elinize güveniyorsanız dremel ile vidaya düz diş açın. Ben üstteki iki yol işe yaramadığında son çare bununla açtım 2 defa.

Bu arada geniş ağızlı yıldız açar bu vidaları. Bastırmaktan korkmayın. Ama bir daha aynı vidaları takmayın.

İki yolu denedim olmadı 3'ü deneyeceğim sağ olun hocan.

3 yol var.

Bu arada geniş ağızlı yıldız açar bu vidaları. Bastırmaktan korkmayın. Ama bir daha aynı vidaları takmayın.

Dremel yerine uygun başka bir şey var mı hocam?

Son düzenleme:
İki yolu denedim olmadı 3'ü deneyeceğim sağ olun hocan.
Dremel yerine uygun başka bir şey var mı hocam?
Bir şekilde diş açmanız lazım. Ama dediğim gibi, standart tip bir yıldız diş tutar o vidada. Az da olsa parça duruyor. ben tamamen düzleşmiş vidaları dremel ile açıyorum.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı