TUF A15 siparişi sıcaklık yüzünden iptal edilmeli mi?

Bütçe
28000

Sizin bileceginiz iş her laptopun ısındıgını bılın yeter 4050'lı ASUS 80 dereceyi geçmiyor arkadasımda mevcut ve butun yenı nesıl oyunları oynuyor Turbo Boost'ta cıhaz 6000RPM de donuyor konu watta gelırse sadece bu laptopa ozel bır şey degıl bu az wattla calısma olayı butun 4050 4060 140 watta sahıp laptoplarda mevcut bu zaten sonradan yazılımla watt yukselmez cıhazın ıcınde 140 watt var zaten olay bu yanı cıhaz 140 watt bulunduruyor NVIDIA yazılımla cozecektır bu ısı.

ben laptoplar isinmamasi lazım 95 derece cehennem alevi, alınmaz çöp 20 derecede çalışması lazım demedim. 90 dan sonrası sıkıntı dedim. 80 derece gayet iyi bir değer. yeni ve bütün ağır oyunları oynaması marifet değil. kararlı ve düzgün oynatması önemi. 6000 devir turboda demişsin. belki bu adam sesten rahatsız olacak. (tmm hemen hemen bütün oyuncu laptolari sesli çalışır, ama bir taakat seviyesi var.) ayrıca 140 watt çalışma gücü değil. (tam bilmiyorum da 25 veya 35 watt+ dynamic boost var ve kart bunu lazım olduğunda yapıyor ki her zaman yapacak diye bir durum söz konusu değil.) benim asıl üzerinde durduğum olay da bu değil aslında. sıcaklık konusu idi.

yukarıda yazılımla watt yükselmez demişsin burda Nvidia yazılımla çözer bu işi yazmışsın?
"çıkamıyor diye söylendi" nerde çıkamıyor? niye çıkamıyor? oyun testlerinde lazım olunca gayette çıkıyor. ayriyeten yazılım güncellemesi optimizasyon ile kararlılık artar ve buna watt değerinin düzenli hale gelmesi de dahil.

(hocam ben böyle yazdım ama yanlış anlaşılmasın. senin yazdıklarına bir lafım yok bende dahil olmak üzere herkesin bir yanlış bildiği olabilir ben bildiklerimi yazıyorum sadece.)

@Messüüü insanları "NVIDIA bu işi çözecektir" diyerek yanlış yönlendirme. 140W GPU yapmış olabilirler fakat oyunlarda bu W değerini bulmayabilir 4000 serisi, yani bu durum böyle kalabilir. Adamlar biz 140W çalışan ekran kartı yaptık demiyorlar, 140W'a kadar çalışan bir GPU yaptık diyorlar. Yani oyunlarda 140W bulmayabilir belki kart ona göre tasarlanmıştır ve böyle bir şey olduysa W değerinin bir önemi kalmayacak gibi görünüyor 4000 serisinde.

anlatmak istediğim tam olarak buydu da beceremedim teşekkürler..

@The Nexus İnfinite hocam siz de doğru anlatıyorsunuz karşıdaki klasik kendi malını yermeyen bir Türk vatandaşı. Forumda yaparak insanları yanlış yönlendirecek, NVIDIA bu duruma el atadabilir/atmayadabilir. bana da yazilimla duzeltilir gibi gelmisti basta fakat kart sentetik testlerde 140W calisiyor. Herhangi bir sınırlama yok kartta oyunlardaki bu durum sürücü ile vs. düzelir mi bilemeyiz. 6000 RPM'de babası odada uçak kalkıyor zannedecek haberi yok. Turbo modda bir zahmet soğutsun önemli olan otomatik modda yüksek derecelere cıkmaması. Oyuncu laptoplarını bilmesek inanacağız arkadaşa

Tamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam işin özetine gelirsek laptop şu an kargoda daha gelmedi muhtemelen salı günü gelecek bu laptopu iade edip yeni bir cihaza yönelmeli miyim aklımda şu an Acer'in 3070LIKLeri var ya da biraz daha para biriktirip 40kya (şu anki fiyatı) ASUS ROG G16 4060 i7 13th alabilirim ya da iade etmeyip Şu doğutucu ile kullanabilirim belki etkisi olur laptopun testlerğnde ekran kartı gayet serin çalışıyordu fakat işlemci sanki 95e sabit gibiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…