Selamlar. Dün yeni gelen HDMI to VGA aktif dönüştürücüyü sisteme taktıktan sonra fark ettim ki sistemi kapattığımda tam olarak kapanmıyor. Kapat komutunu verdiğimde işlemci fanı duruyor ve LED'leri sönüyor, ekran kartı fanları vs. duruyor ve Corsair klavyemin LED'leri sönüyor ama kasa fanları normalden daha yavaş bir şekilde dönmeye devam ediyor ve LED'leri normale göre daha sönük yansalar da yanmaya devam ediyor. Ayrıca Razer Basilisk model faremin ışıkları da yanmaya devam ediyor. Nasıl düzeltebilirim?
Gücü USB portundan, anakarttan alıyor dönüştürücü. USB'yi çıkartınca fanlar duruyor, LED'ler sönüyor; tekrar takınca hepsi yine çalışmaya başlıyor Ayrıca PSU şalterini kapatıp açınca da fanlar duruyor.
Gücü USB portundan, anakarttan alıyor dönüştürücü. USB'yi çıkartınca fanlar duruyor, ledler sönüyor; tekrar takınca hepsi yine çalışmaya başlıyor Ayrıca PSU şalterini kapatıp açınca da fanlar duruyor.
UEFI/BIOS'ta "APM Configuration" sekmesindeki "ErP Ready" ayarını değiştirirseniz belki işe yarayabilir. Fakat PSU'nun da desteklemesi gerektiği yazıyor.
@helvaci@Kerem00
Bahsettiğiniz ayarı açmaya çalışırken 2 seçenek sundu anakart: S4/S5 ve S5 şeklinde. Ben de ne yapacağımı bilemeyerek olduğu gibi bıraktım ve biraz kurcalayayım dedim.
Sonuç olarak sistem kapalıyken USB gücünü kapat diye seçenek koymuş adamlar BIOS'a, onu buldum ve açtım. Sorun çözüldü