TUF F15 laptopta dahili RAM çok fazla RAM kullanıyor

glad0s34

Centipat
Merhaba, yakın zamanda ASUS TUF F15 GTX 1650 modelini aldım. PC'nin 2 ekran kartı var biri dahili Intel UHD, diğeri de harici GTX1650. RAM zaten 8 GB ve bu Intel UHD RAM'in yarısını kullanıyor paylaşımlı olarak. Bu yüzden kasmalar oluyor, bazı oyunlarda yetersiz RAM diyor. Bu Intel dahilinin RAM paylaşımını nasıl devre dışı bırakabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
ihtiyacı varki kullanıyor. devri dışı bırakırsan zararlı çıkarsın muhtemelen.

ihtiyacı var ki kullanıyor. devri dışı bırakırsan zararlı çıkarsın muhtemelen
Evet işlemcinin kartı olduğu için ve de belleği az olduğu için kullanıyor. Neden UHD 128 mb yerine 1-2 GB bellekli ekran kartı kullanmıyor? Bu duruma çok sinir oldum çünkü bir sürü işlemciyle çalışan program / oyun var.
Paylaşılan RAM demek ona veriyor demek değil ortak kümeye alıyor demek. Yani sistem de kullanabilir HD Graphics de kullanabilir
Hmm olabilir ama kullanıyor cidden. Zaten bilgisayar, RAM i kısıtlı çalıştırıyor yani yarısını sisteme , yarısını da programlara veriyor. Bunun için yeni ram almak şart. Ben diyorum ki 8 gb ram in yanına dual olarak 16 gb koysam düzgün çalışır mı yoksa 8x8 dual yapsam yeterli mi?
Ben hiç kısıtlı bir şekilde ram kullanmasını istemiyorum. Boşta bile 1-3 gb kalsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…