TUF Gaming A15 sistemde mavi ekran hataları

XHexmenX

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce de başlık açmıştım lakin çözülemedi ve mavi ekran sıklığı da arttı. Ben de temizinden bir başlık açmaya karar verdim. ASUS TUF Gaming A15 ıu model laptopum var. Aldığımdan beri mavi ekran veriyor. İşin garibi asla yük altındayken, oyun oynarken mavi ekran almamam. Genelde YouTube'da bir şeyler izlerken, arkada müzik dinlerken, PDF dosyaları okurken kısacası boştayken tamamen rastgele bir şekilde alıyorum bu hataları. Donanımsal testleri yaptım, HDD ve SSD'de HD Tune testi temiz çıktı, Memtest86'da RAM'ler temiz çıktı. Servise gönderdiğimde de donanımsal değil yazılımsal dediler. Format attıktan bir süre sonra tekrar mavi ekran almaya da devam ettim. ASUS teknik servisi bunun üzerine FreeDOS işletim sistemi kullandığımı, orijinal Windows'a geçmemi gerektiğini söyledi ama bununla konunun alakasını pek anlamadım.
Onun haricinde bu sorunu yaşayan, bire bir aynı sıkıntı aynı seri, insanlar konu hakkında konuşmuşlar linkini de aşağıya bırakıyorum.
Kimisi işlemci gücünü %99a düşürerek çözmüş kimisi başka bir şey denemiş ve mavi ekran sıklığını azaltmış ama nihai çözümü bulamamışlar. Ama anladığım kadarıyla sıkıntı AMD Ryzen 4800H işlemcisiyle alakalı. Aldığım minidump dosyaları, olay görüntüleyici raporları vesaire aşağıya bırakıyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…