TUF Gaming B550M sistemde Ethernet, Wi-Fi'dan düşük hız veriyor

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Telefon üzerinden Wi-Fi ile 450-500 Mbps hız alırken, Ethernet kablosu ile 94 Mbps'yi geçmiyor. Çekilen kabloda CAT6 veya CAT5 gibi bir ibare göremedim. Onun yerine 14627 samm 9/125 G657 A2 f/o GigaFiber kablo yazıyor. Modemim gigabit hızı destekliyor aynı şekilde anakartda destekliyor(ASUS TUF Gaming B550M Plus Wi-Fi). Bunun nedeni nedir?

Aynı ana kart bende de var. Ethernet ile aldığım interneti hatta WİFİ ile odadaki diğer cihazlarıma da paylaştırıyorum. Ya modeminle ya da kablonla alakalı bir problem olduğunu düşünüyorum. İnternet paketi hızın nedir? Yani 50 MBit bir internetin varsa 45Mbit'ten aşağı almaman gerek kablo ile.
Ayrıca ana kart sürücülerinin de güncel olduğuna emin ol bence web sitesinden kontrol edip. Bir de ben ayrıca Turbo Lan diye Asus'un kendi yazılımını da yükledim. Belki yüklemen işe yarayabilir.

Benim internet 1000 Mbps.

Anakart sürücüleride güncel. Armoury Crate üzerinden baktığımda güncel gözüküyor. Modem Gigabit destekli yani 1000 Mbps download / upload destekliyor.
Kabloda kaynaklandığını düşünüyorum o zaman
Kablo üzerine baktığımda Cat6 yada Cat5 ibaresini göremedim. Onun yerine şöyle birşey yazıyor 14627 samm 9/125 G657 A2 F/O Gigafiber kablo.

Yani vat 5 ve 6 arasındaki data aktarım hızlarına bir keresinde bakmıştım. Fark eder diye düşünüyorum.
  • Cat 6 kablo’da dış parazit koruması mevcuttur. Cat 5 kablo da yoktur.
  • Cat 6′da ek olarak kablonun dolaşmasını önleyen ayırıcı ve parazite karşı alüminyum folyo bulunur.
  • Cat 6 kablo Cat 5′e göre daha dayanıklıdır ve uzun ömürler kullanmaya uygundur.
  • Cat 5 kabloda veri akışı 100mps olmasına karşılık Cat 6′da hız 1000mps’dir.
Artık çözüm olarak işaretleyebilirsin sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…