TUF Gaming X570-PLUS Wi-Fi vs ROG STRIX B500-A

Buraktas95

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar 1950 TL parayı vereceğim iki kart arasında a kaldım. Bir süredir araştırıyorum. Artık iki kart arasında kaldım. Geceyede siparişi vermek istiyorum. Lütfen bana fikirlerinizi söyle misiniz? Değmezse bu kadar parayı çöpe atmak istemiyorum. Bir kere araştırmadan anakart aldım zaten yeterince mutsuzum. Şimdi sorun yaşamak istemiyorum. Herkesr teşekkür ederim şimdiden...

İşlemci Ryzen 5 5600X.
Kasa darkFlash aquarius.
RAM G.Skill ripsaw v (8x2) 3200MHz.
Güç kaynağı 700W Zalman txıı.

Dostlar 1950 TL parayı vereceğim iki kart arasında a kaldım. Bir süredir araştırıyorum. Artık iki kart arasında kaldım. Geceyede siparişi vermek istiyorum. Lütfen bana fikirlerinizi söyle misiniz? Değmezse bu kadar parayı çöpe atmak istemiyorum. Bir kere araştırmadan anakart aldım zaten yeterince mutsuzum. Şimdi sorun yaşamak istemiyorum. Herkesr teşekkür ederim şimdiden...

İşlemci Ryzen 5 5600X.
Kasa darkFlash aquarius.
RAM G.Skill ripsaw v (8x2) 3200MHz.
Güç kaynağı 700W Zalman txıı.
X570 daha iyidir, TUF modellerine güvenebilirsiniz.

Hemen hemen aynı özelliklere sahipler. Kendim TUF X570 kullanıyorum. VRM soğutması ve sağlamlık olarak çok iyi gerçekten. OC, render vs. ile uğraşıyorsanız X570 almanız daha mantıklı. Ama sadece oyun vs. ise ROG B500 öneririm. Artı olarak ROG'da BIOS flash olması da güzel. TUF X570 BIOS flash bulunmuyor.

Hemen hemen aynı özelliklere sahipler. Kendim TUF X570 kullanıyorum. VRM soğutması ve sağlamlık olarak çok iyi gerçekten. OC, render vs. ile uğraşıyorsanız X570 almanız daha mantıklı. Ama sadece oyun vs. ise ROG B500 öneririm. Artı olarak ROG'da BIOS flash olması da güzel. TUF X570 BIOS flash bulunmuyor.
Güncelleme konusunda sıkıntı yaşatır mı olmaması? Daha önce bios flashsız yaptım ben ama

Güncelleme konusunda sıkıntı yaşatır mı olmaması? Daha önce BIOS flashsız yaptım ben ama.

Hayır. Her iki anakartta sürekli güncelleniyor ve stabil, sorunsuz olarak güncelleniyor. ASUS güncelleme konusunda sıkıntı yaşatmıyor. Kendim de sürekli güncelliyorum, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Güncelleme konusunda için rahat olsun.

Ben ROG olanı tercih ederdim. Ne kadar kağıt üzerinde TUF olan daha iyi bir chipsete sahip olsa da ROG daha güzel gözüküyor. Ve ROG olunca ASUS bir takım farklı şeyler de sağlıyor örneğin:
Asus ROG ürün olunca Armory Create temasını da değiştiriyor. ROG olanın kutusunun da daha fazla dolu olduğunu düşünüyorum. ROG olan daha fazla RGB desteği sunuyor.
BIOS açılışı bile çok güzel. 😍
Kısaca görünüş açısından ROG, daha iyi bir chipset açısından TUF.

Ben ROG olanı tercih ederdim. Ne kadar kağıt üzerinde TUF olan daha iyi bir chipsete sahip olsa da ROG daha güzel gözüküyor. Ve ROG olunca ASUS bir takım farklı şeyler de sağlıyor örneğin:
Asus ROG ürün olunca Armory Create temasını da değiştiriyor. ROG olanın kutusunun da daha fazla dolu olduğunu düşünüyorum. ROG olan daha fazla RGB desteği sunuyor.
BIOS açılışı bile çok güzel. 😍
Kısaca görünüş açısından ROG, daha iyi bir chipset açısından TUF.
Bu dediğin Armoury Crate ve tema vs. desteği TUF için de geçerli. BIOS olarak da aynı Firmware'ları kullanıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı