TUF laptopta CPU fanı daha yavaş çalışıyor

Daha fazla  
RAM
2*8 16 GB 4800 MHz
Ekran kartı
RTX 4050 Mobil GPU
İşlemci
Ryzen 7 7735HS
Armoury Crate yazılımından kontrol ettiğim üzere CPU fanı belli bir RPM'den sonra 200-300 RPM hep geride kalıyor. Örneğin stres testi yaptığımda CPU fanı en fazla 5900-6000 görürken GPU 6300-6200 görebiliyor. Acaba normalde en fazla 6000 RPM görüyor da GPU mu olması gerekenden daha hızlı yahut CPU mu yavaş bilemedim.

Fan giriş çıkışlarını kontrol edin.
Bir de arada sıcak farkı olduğu için birini daha hızlı birini daha yavaş çalıştırabilir.

İki fanı da maksimuma çekecek bir kontrol yazılımı yok mu?

Fanların birkaç yılda bir temizlik ve yağlama görmesi lazım, cihaz kaç yıllık?
Hocam cihaz bir kaç aylık o yüzden temizlik kısmında bir sorun olduğunu düşünmüyorum ki zaten açıp kontrol ettim içini. Maksimum kısmına gelecek olursak turbo modu var orda maksimum hızlarına çıkabiliyorlar gerek duyarsa.

Fan giriş çıkışlarını kontrol edin.
Bir de arada sıcak farkı olduğu için birini daha hızlı birini daha yavaş çalıştırabilir.
Kontrol ettim hocam hem dıştan hem de kasayı açıp kontrol ettim. Sıcaklıklar da CPU daha yüksek olmasına rağmen durum böyle. Ondan sordum acaba normalden daha mı hızlı çalışıyor GPU fanı diye. Ekleme yapayım 4000 RPM den sonra başlıyor fark.

Belki hızı hatalı ölçüyordur. Servise gönderin bence, yeni cihazsa uğraşmaya değmez.
O durum da malum Türkiye'deki servisler dolayısıyla çekindiğim bir durum açıkçası. Yazılımsal bir sıkıntı olduğuna emin olsam üstüne düşmeyeceğim zira en fazla bir format atar düzeltmeye çalışırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı