TUF RTX 3070 ne kadar eder?

FlosyPasha

Hectopat
Yer
Türkiye İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
Asus Prime B550M A CSM
XPG Gammix D30 2X8 GB 3200mhz
Asus TUF 3070 OC V2 8G
Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
XPG Valor Air 600w 80+ Bronze
ID Cooling SE214XT
Meslek
Öğrenci
Elimde ASUS TUF 3070 OC V2 var. Sıfır olarak tahminimce stok sorunlarından dolayı komik bir fiyatı var ama ben bu 6 aylık kartımı RX 7700XT ile değiştirmek için satmak istiyorum. Kutu fatura ve garanti olarak tam ve Gaming gen TR garantili. Sizce bu kart ne kadar eder? Ayrıca satma sebebim de 8 GB VRAM sorunu bu yüzden bu kartı önermiyorum.

7700 XT'nin yarı fiyatına bile zor satacağını düşünürsek yeni jenerasyonu beklemek daha hayırlı olur o kartla. Madem 3070'den üst bir karta geçilecek bu en kötü 4070 Super'ya da "5070" ayarında bir kart olsun.

7700 XT değecek bir yükseltme değil.

Hocam NVIDIA klasından düşmek istemiyorum ama 8 GB VRAM gerçekten yetersiz ve amacım bir an önce elden çıkartıp kartı eskitmemek.

7-8k arası satarsın.

Az değil mi hocam 7K bu karta? Sıfır arktekler 16.5k

Bir de RX 6800/6800xt de olur 7700XT şart değil.

O zaman 7800 XT'lere bak. 3060'dan 7700 XT'ye geçilir ama 3070'den geçilmez.

3070 kas gücü olarak 3060'a göre daha üstün olabilir ama 8 GB VRAM ile bu kas gücünü tam olarak kullanamıyor hocam. O yüzden dağlar kadar da fark yok yani. Ayrıca 7800XT çok daha hoş bir kart evet ama bütçem yetmez ve mantıklı bir karta kendi kartımı eskitmeden geçmem lazım.

3070 kas gücü olarak 3060'a göre daha üstün olabilir ama 8 GB VRAM ile bu kas gücünü tam olarak kullanamıyor hocam. O yüzden dağlar kadar da fark yok yani. Ayrıca 7800XT çok daha hoş bir kart evet ama bütçem yetmez ve mantıklı bir karta kendi kartımı eskitmeden geçmem lazım.

AMD kartların da VRAM'lerini verimsiz kullanma sorunu var, yani 8 GB'lık bir NVIDIA'dan 12 GB'lık bir AMD'ye geçmek düşündüğün kadar temiz olmayabilir. Özellikle de bu kartın daha çok VRAM tüketecek kas gücü varsa.

Kısaca elindeki kartı 8K'ya satabilirsen öpüp başına koy ama üzerine ekleyeceğin minimum 8K'nın karşılığını göremezsin.

AMD kartların da VRAM'lerini verimsiz kullanma sorunu var, yani 8 GB'lık bir NVIDIA'dan 12 GB'lık bir AMD'ye geçmek düşündüğün kadar temiz olmayabilir. Özellikle de bu kartın daha çok VRAM tüketecek kas gücü varsa.

Kısaca elindeki kartı 8K'ya satabilirsen öpüp başına koy ama üzerine ekleyeceğin minimum 8K'nın karşılığını göremezsin.

RX 6800 sahiplerine yazdım hocam takas için kısa süre içinde birkaç tanesi dönüş yaptı. 1K 2K civarı üstüne koyarak garantili bir cihaz almayı düşünüyorum hocam. Bu şekilde mantıklı mı sizce? 16 GB VRAM'e sahip hatta son yazdığım RX 6800XT'den daha umutluyum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı