TUF X570 GAMING Plus NVMe slotları arası hız farkı var mı?

331494

Hectopat
İyi forumlar. ASUS TUF X570 GAMING Plus anakartım var. Anakartta 2 adet NVMe M.2 slot yeri mevcut. Ben NVMe M.2 SSD mi alttaki slota takmıştım, zira üstteki slot (işlemcinin hemen altındaki) ekran kartının hemen üzerinde kaldığı için, heatsink olsa dahi ekran kartının ısısından dolayı performans kaybı yaşar diye düşünmüştüm. Ancak şu anda ekran kartımı riser kablo ile dik bir şekilde kullanıyorum. Yani ekran kartım anakarttan uzaklaştı. SSD'nin yerini yukarıdaki (işlemcinin hemen altındaki) slota taşısam performansı değişir mi? Ayrıca SSD'nin yerini değiştirmem daha iyi olursa eğer, yer değişimi yaptıktan sonra yapmam gereken bir işlem var mı, format ya da BIOS üzerinden herhangi bir ayar?

Anakart: ASUS TUF X570 GAMING Plus.
SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 500 GB.

Anakart kitapçığına bak, SSD'de Windows yüklü ise anakart kitapçığının önerdiği slota tak.
Direkt önermemiş olsa bile hızları yazıyordur, hangisi yüksek ise oraya geçersin.

İyi forumlar. ASUS TUF X570 GAMING Plus anakartım var. Anakartta 2 adet NVMe M.2 slot yeri mevcut. Ben NVMe M.2 SSD mi alttaki slota takmıştım, zira üstteki slot (işlemcinin hemen altındaki) ekran kartının hemen üzerinde kaldığı için, heatsink olsa dahi ekran kartının ısısından dolayı performans kaybı yaşar diye düşünmüştüm. Ancak şu anda ekran kartımı riser kablo ile dik bir şekilde kullanıyorum. Yani ekran kartım anakarttan uzaklaştı. SSD'nin yerini yukarıdaki (işlemcinin hemen altındaki) slota taşısam performansı değişir mi? Ayrıca SSD'nin yerini değiştirmem daha iyi olursa eğer, yer değişimi yaptıktan sonra yapmam gereken bir işlem var mı, format ya da BIOS üzerinden herhangi bir ayar?

Anakart: ASUS TUF X570 GAMING Plus.
SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 500 GB.

Ssd ile işlemcinin arasındaki yol daha da kısalacağı için tabii ki de daha iyi olur. Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok direkt takıp çalıştırabilirsiniz bildiğim kadarıyla.

Alttaki yuva üsttekinden daha yavaş çalışıyor. Üst taraf ile 6550 mbs yazma hızını alabiliyoru mama alt taraftan 6230mbs yazma hızı alabiliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı