TUF X570 sistemde mavi ekran hatası

donmezeren

Femtopat
Daha fazla  
2019'un sonunda aldığım bilgisayarımda hafta sonu her gün yaptığım gibi Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynarken aniden mavi ekran yedim. 3-4 kere tekrar devam edince önce "sfc/ scannow" çalıştırıp Windows dosyalarında bir sıkıntı olup olmadığına baktım, sonrasında ise oyunu Steam üzerinden doğruladım. İkisinde de herhangi bir sıkıntı yoktu. Event Viewer'da "Kernel Power 41 63" sorununu görünce CMD'den Hibarnate'i kapattım. İşe yaramayınca sorunun kaynağının RAM'ler olabileceğini düşünüp 2x8 kullandığım Corsair Vengeance LPX 3200MHz RAM'leri ASUS TUF X570 Plus anakartımdaki farklı slotlara takmayı denedim. 1 3 şeklinde sorunsuz çalışınca tekrar eski slotlara takmaya çalıştığımda BIOS ekranına geçemedim, bilgisayarı kapatıp tek slot ile denedim. İkinci slota RAM takığım zaman herhangi bir zorlama olmamasına rağmen BIOS'a geçmiyordu. Diğer tüm slotlar çalışır durumdaydı. 1-2 sonrasında sorunun kaynağını araştırken deneyip olup olmamasına bakmak istemiştim ki şu anda tüm slotlar sorunsuz çalışıyor. Aklımda ki tek sorun aniden bunun neden olduğu, şu anda anakartım ve RAM'lerim 3 yıl garanti içindeler eğer hatalı ürünlerse çok geçmeden değiştirmek isterim. Buna benzer durumlar yaşayan oldu mu? Ne yapılmalı?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2022-03-02 224613.png
    23,9 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot 2022-03-02 224720.png
    12,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…